Neprehliadnite

The Players Championship: Macujama vyrovnal rekord, vzápätí organizátori zrušili turnaj

 

V hre bola dotácia pätnásť miliónov amerických dolárov a hlavne nesmierne cenená trofej pre víťaza The Players Championship, ktorý nosí prezývku „piaty major“. Hneď v prvom dejstve vyrovnal Hideki Macujama rekord náročného ihriska TPC Sawgrass, ale takmer vzápätí si aj on vypočul: „Turnaj sa kvôli pandémii koronavírusu ruší.“

Japonec Macujama začal v Ponte Vedra Beach rundou za 63 úderov, maximum pečatil parádnym osemmetrovým íglom na svojej poslednej jamke dňa. Na rekordnom skóre -9 sa v úvodnom kole dostal v histórii ako piaty hráč, pričom traja z nich – Greg Norman (1994), Martin Kaymer (2014) a Jason Day (2016) – sa neskôr radovali z triumfu. Lenže golfová hviezda z krajiny vychádzajúceho slnka má smolu, kvôli pandémii koronavírusu ruší svoje akcie v zámorí aj golf. Vedenie organizácií US PGA aj LPGA Tour zhodne odvolali ešte ďalšie turnaje.

„S ľútosťou oznamujeme zrušenie The Players Championship a ďalších turnajov až do Valero Texas Open,“ informovali už vo štvrtok predstavitelia US PGA Tour. Ihrisko TPC Sawgrass bolo plné fanúšikov, ale ďalšie tri kolá už sa mali hrať bez ľudí. Nakoniec sa však  neuskutoční vôbec. „Snažili sme sa urobiť všetko pre bezpečnosť hráčov aj fanúšikov, aby sa turnaj dohral. Situácia sa ale rýchle vyvíja a najsprávnejšou vecou, ktorú teraz musíme urobiť, je, že si dáme pauzu,“ vysvetľovali predstavitelia US PGA Tour.

Vedenie ženského okruhu LPGA Tour, na ktorom pôsobí v tejto sezóne aj česká profesionálka Klára Spilková, uviedlo, že turnaje odkladá. Medzi nimi aj major ANA Inspiration, ktorý sa mal hrať v Rancho Mirage začiatkom apríla. „Veríme, že pre tie turnaje ešte v sezóne nájdeme miesto, ale teraz je dôležité, aby naša golfová rodina bola v bezpečí,“ uviedla vo svojom vyhlásení LPGA.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv