Neprehliadnite

Spilková namiesto štartu v Phoenixe relaxuje v domácich podmienkach

 

V americkom Phoenixe mala vo štvrtok zahájiť česká golfistka Klára Spilková svoje účinkovanie na turnaji LPGA Tour. Súťaž v Arizone však bola rovnako ako väčšina ďalších športových udalostí zrušená kvôli pandémii koronavírusu. A tak má pražská rodáčka neplánované voľno.

Dvadsaťpäťročná golfistka odletela z Prahy do USA 10. marca, dva dni pred zákazom vstupu cestujúcich zo schengenského priestoru cez americké hranice, aby sa mohla pripravovať na zámorské turnaje. Lenže nasledovalo ich zrušenie a o päťdňovom „výlete“ sa Spilková vrátila späť do Česka. „Radšej som sa v dobe neistoty vrátila domov, kde môžem byť s rodinou a cítiť sa lepšie, než keby som zostala sama v Amerike a nevedela, či sa mi odtiaľ vôbec podarí nejako odcestovať,“ uviedla golfistka s olympijskými skúsenosťami.

Návrat do rodnej krajiny označila za hladký. „Na letisku v Prahe mi zmerali teplotu, skontrolovala ma polícia a od tej doby som len doma,“ vysvetlila. „Rovnako ako všetci ostatní sa riadim vyhlásenými opatreniami. Nemôžem trénovať, dala som si kompletné voľno. Nie, nepatujem ani na koberci. Len cvičím,“ dodala Spilková.  Zatiaľ čo mužská US PGA Tour zrušila turnaje až do začiatku mája, LPGA to isté realizovala len do začiatku apríla. Podľa oficiálnych zdrojov zostáva kalendár s najbližším turnajom na Havajských ostrovoch od 16. apríla.

„Nikto nemôže odhadnúť žiadny termín. Priala by som si, aby sa aspoň čoskoro otvorili české ihriská, ale viem, že sú  teraz podstatne dôležitejšie veci a priority,“ poznamenala členka Czech Golf Teamu a globálneho výberu KPMG. Spilková tento rok začala sezónu deleným ôsmym miestom v Boca Raton, čím dosiahla najväčší český úspech na okruhu LPGA. Rada by sa znovu zúčastnila aj na olympijských hrách v Tokiu. Pokiaľ by sa aktuálne uzatvorila kvalifikácia, z redukovaného svetového rebríčka by sa medzi šesťdesiatku hráčok vošla.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv