Neprehliadnite

Czech Masters: Aj turnaj u susedov doplatil na koronavírus

 

Viac než päť mesiacov pred plánovaným štartom golfového Czech Masters sa organizátori rozhodli, že sa aktuálny ročník neuskutoční. Turnaj z kalendára European Tour, ktorý mal začať 20. augusta na ihrisku Albatross pri Prahe, bol kvôli neistej situácii ohľadne epidémie koronavírusa zrušený.

Promotérska spoločnosť Relmost o rozhodnutí informovala v tlačovej správe. Krok zdôvodnila tým, že vývoj a dôsledky koronavírusovej epidémie nie je možné predvídať. „Rozhodli sme sa s predstihom pre riešenie, ktoré nás ako golfových promotérov a fanúšikov nesmierne mrzí.  Zastavujeme prípravy a oznamujeme, že sa golfový turnaj D+D REAL Czech Masters, ktorý je súčasťou svetovej série European Tour, v roku 2020 konať nebude,“ píše sa vo vyhlásení.

Promotér ale počíta s organizovaním podujatia  v ďalšej sezóne,  keď už má v kalendári rezervovaný termín od 19. do 22. septembra. S ročnou pauzou by sa tak mala obnoviť tradícia Czech Masters, ktoré sa na Albatrosse koná od roku 2014. Vlani turnaj s dotáciou jeden milión eur vyhral Belgičan Thomas Pieters, ktorý tak nadviazal na triumf z roku 2015. Tento rok však  Relmost nebude organizovať ani plánované turnaje série Challenge Tour v Česku a na Slovensku.

Hovoríme o májovom turnaji Prague Golf Challenge, júnovom D+D REAL Czech Challenge a júlovému D+D REAL Slovakia Challenge. Aj v týchto troch prípadoch ide len o vynútenú pauzu, s obnovením spomínaných íventov sa počíta v roku 2021. Vedenie European Tour kvôli koronavírusu prišla už o turnaj v Nairobi, ktorý sa mal hrať tento týždeň. Odložené boli aj aprílové turnaje v Kuala Lumpuru a čínskom Šen-čene, rovnaký osud postretol aj Indian Open.

 

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv