Neprehliadnite

Mexico Championship: Reed si vylepšil renomé druhým titulom na WGC

 

Golfista Patrick Reed patrí k svetovej elite, ale súčasne medzi najmenej obľúbených hráčov na US PGA Tour. Jeho renomé utrpelo po naštrbení atmosféry v tíme USA pri poslednom Ryder Cupe a neprajníci mu pribudli aj po decembrovom (ne)úmyselnom podvádzaní na Bahamských ostrovoch. Teraz ich však minimálne dočasne umlčal, keď ovládol turnaj Mexico Championship.  

Pre amerického profesionála to je ôsmy titul na najprestížnejšej túre a druhý v prestížnej sérii World Golf Championships. Reed na ihrisku Club de Golf Chapultepec ešte štyri jamky pred koncom strácal na čelo dva údery, ale potom zahral tri berdíky za sebou a zvíťazil s celkovým skóre -18 o ranu pred krajanom Brysonom DeChambeauom.

O tretie miesto sa podelili Španiel Jon Rahm a Erik van Rooyen z JAR. „Išiel som do turnaja s tým, že sa musím zbaviť rečí, nech už sa týkajú čohokoľvek, a sústrediť sa na seba“ poznamenal 29-ročný Reed. „A to my sedí, to viem. Uzavrel som sa do seba a robil najlepšie svoju prácu, ako dokážem,“ dodal predvlaňajší šampión US Masters.

Vlani v decembri si Reed na turnaji na Bahamách upravil pozíciu loptičky v bunkri, čo odhalil aj televízny záber. Hráč ale stále tvrdí, že nepodvádzal. Pred turnajom v Mexiku však incident v rozhlasovom rozhovore pripomenul jeho krajan Brooks Koepka. Reed nadviazal na titul z Cadillac Championship, kde sa pred šiestimi sezónami stal v 23 rokoch najmladším víťazom akcie World Golf Championship.

Vo svetovom rankingu sa po dvoch rokoch vrátil Reed do Top 10, kde mu patrí ôsma pozícia. Piatu priečku na turnaji v Mexiku obsadil Rory McIlroy zo Severného Írska. Líder svetového rebríčka má momentálne pozoruhodnú formu a štandardnú výkonnosť, na posledných šiestich turnajoch US PGA Tour skončil vždy do 5. miesta.  (The ZOZO Championship/3. miesto, WGC – HSBC Champions/1., DP World Tour Championship /4 ., Farmers Insurance Open/3., The Genesis Invitational/5. a Mexico Championship/5.)

Konečné výsledky turnaja Mexico Championship 2020 nájdete tu:
/PAR: 71, dotácia: 10,5 mil. USD/

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv