Neprehliadnite

European eTour Series: Počítačových golfistov neustále pribúda

 

Staršie generácie robili prvé golfové kroky na ihrisku, avšak dnešná mládež môže prvé skúsenosti pokojne zbierať v pohodlí svojej obývačky. Skutočných golfistov síce celosvetovo ubúda, ale počet hráčov počítačových hier neustále rastie priamo úmerne s dostupnosťou modernej techniky.

Vedenie European Tour na tento fakt zareagovalo spustením vlastnej esport série v populárnej hre World Golf Tour. Jej prvým šampiónom sa stal v Abú Zahí Američan Payton Gordley. Záujem o prvý zo poltucta tohtoročných turnajov European eTour Series bol obrovský. Na Abu Dhabi HSBC Championship si chcelo zahrať viac ako 45.000 hráčov, ktorí sa prihlásili do kvalifikácie. Z tej ale vzišla osmička vyvolených, ktorá si to priamo v Abú Zahí rozdala o prize money 10.000 dolárov.

Presne polovicu z tejto čiastky si na účet pripísal Gordley, ktorý je známy pod prezývkou Golfx3. A stal sa prvým istým účastníkom veľkého finále série, ktoré prebehne rovnako ako v prípade golfistov v Dubaji počas DP World Tour Championship. Víťaz vo finále, ktoré sa hralo formou jamkovky, si poradil so svojim krajanom Joshuom Smithom najtesnejším možným rozdielom, teda o jamku na poslednej jamke.

Do Dubaje pocestuje všetkých päť víťazov, ktorých doplnia traja hráči s voľnou kartou. Všetci budú potom v novembri  bojovať o celkové prize money 50.000 dolárov. European Tour organizuje premiérový ročník svojej esport série so spoločnosťou Dreamhack, ktorá je veľmi dobre známa zo súťažnej scény hráčom ak priaznivcom počítačových hier. V Abú Zabí potom vytvorila skvelé zázemie pre celú akciu.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv