Neprehliadnite

QBE Shootout: Slovensko do histórie, Sabbatini má 7 titulov ako svetová jednotka Koepka

 

Slovenský golf sa na Floride zapísal víťaznými písmenami do histórie najprestížnejšej mužskej profesionálnej súťaže. Rory Sabbatini, ktorý si len v závere minulého roka prevzal v New York City naše občianstvo, ovládol spoločne s Američanom Kevinom Tayom turnaj dvojíc QBE Shootout s dotáciou 3,5 milióna USD.

Sabbatini, ktorý má ambície reprezentovať slovenský dvojkríž na tohtoročnej olympiáde v Tokiu, tak dal bodku snov za vydarenou sezónou pod našou vlajkou. Rodák z juhoafrického Durbanu získal už siedmy profesionálny titul na US PGA Tour. Rovnaký počet triumfov má na konte napríklad aj aktuálny svetový líder Brooks Koepka. Doteraz bol najväčším športovým úspechom slovenského golfu triumf Zuzany Kamasovej na turnaji Ladies European Tour v marockom Agadire v roku 2011.

„Skvelý úspech, úžasná reprezentácia Slovenska vo svete, prestíž, historický zápis pre slovenský golf, odmena za dôveru, obrovská motivácia  pre mládež,“ uviedol Rastislav Antala, viceprezident SKGA pre reprezentáciu, ktorý je otcom myšlienky naturalizácie juhoafrického rodáka. „QBE Shootout je zábavné podujatie a je skvelé hrať po boku takého partnera, akým je Kevin. Sňal zo mňa časť tlaku, čo mi dovolilo hrať agresívnejšie,“ citovali 43-ročného Sabbatiniho zahraničné médiá.

QBE Shootout je neoficiálnym eventom s nádychom exhibície, ktorom štartuje 24 hráčov tvoriacich tucet dvojíc. Takže Sabbatini síce zinkasoval polovicu slušnej finančnej odmeny (435.000 USD/392.210 eur),  nezískal žiadne body do rebríčka FedEx Cupu, nepoistil si kartu na najbližšie sezóny a nečerpal ani z ďalších výhod víťazov klasického turnaja. Napriek tomu manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej zaznamenal pozoruhodný úspech.

Sabbatini s Twayom o svoje víťazstve v trojkolovom turnaji, ktorý sa hral každý deň v inom formáte (scramble, greensome a fourball) rozhodli na záverečných dvoch jamkách, na ktorých v nedeľu zahrali birdie. Vo formáte best-ball si tak došli pre 60 úderov (-12) a s celkovým skóre -31 ovládli podujatie o dve rany. Na druhom mieste skončili v Tiburon
Golf Clube Jason Kokrak a J.T. Poston, tretiu priečku obsadili so stratou troch úderov dva páry – Brendon Todd, Billy Horschel a Harold  Varner III., Ryan Palmer.

Konečné výsledky turnaja QBE Shootout 2019 nájdete tu:

Aktívni golfisti s najväčším počtom titulov na US PGA Tour
1. Tiger Woods (USA) 82, 2. Phil Mickelson (USA) 44, 3. Vijay Singh
(34), 4. Dustin Johnson (USA) 20, 5. Rory McIlroy (Sev. Ír.) 18, 6. Jim
Furyk (USA) 17, 7. David Duval (USA) a Adam Scott (Austrália) obaja po
13, 9. Jason Day (Austrália), Zach Johnson (USA), Justin Leonard (USA),
Justin Thomas (USA) a Bubba Watson (USA) všetci po 12,  14. Jordan
Spieth (USA) 11, 15. Sergio García (Španielsko) a Justin Rose (Anglicko)
obaja po 10, 17. Stuart Appleby (Austrália), Matt Kuchar (USA) a Brandt
Snedeker (USA) všetci po 9, 20. K.J. Choi (Kórea), Geoff Ogilvy
(Austrália) a Mike Weir (Kanada) všetci po 8,

23. Retief Goosen (JAR),
Brooks Koepka (USA), Patrick Reed (USA) a RORY SABBATINI (JAR/Slovensko)
všetci po 7, 27. Stewart Cink (USA), Pádraig Harrington (Írsko), Hunter
Mahan (USA), José María Olazábal (Španielsko), Henrik
Stenson (Švédsko) a Jimmy Walker (USA) všetci po 6, 33. Jonathan Byrd
(USA), Ben Crane (USA), Bryson DeChambeau (USA), Luke Donald (Anglicko),
Jason Dufner (USA), Rickie Fowler (USA), J.B. Holmes (USA), Billy
Horschel (USA), Hideki Macujama (Japonsko), Ryan Moore (USA), Carl
Petterson (Švédsko), Webb Simpson (USA), Nick Watney (Anglicko) a Mark
Wilson (USA) všetci po 5 titulov.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv