Neprehliadnite

European Tour: Hráčom roka je Rahm, tretí Španiel v histórii

 

 

Fyzicky disponovaný Jon Rahm sa vo svojej tretej sezóne na European Tour dočkal ocenenia Golfista roka. Dvadsaťpäťročný Španiel získal poctu za svoj parádný rok zakončený triumfom na DP World Tour Championship aj v celej sérii Race tu Dubai.

Rahma ocenil panel zložený z členov golfových médií po sezóne, v ktorej ovládol dva turnaje Rolex Series. Stal sa prvým golfistom z Pyrenejského polostrova po Seve Ballesterosovi, ktorý dokončil sezónu ako európska jednotka. Na US Masters skončil Ra(h)mbo delený deviaty, na US Open delený tretí, tesne pod vrcholom zostal na Andalucia Valderrama Masters. Svoj prvý turnaj v sezóne European Tour vyhral na Irish Open, svoj tretí ívent Rolex Series za tri roky.

Štvrtý titul mu tesne unikol na BMW PGA Championship, keď ho vo Wentworthe porazil len Danny Willett. Potom v Madridu obhájil prvenstvo na domácom Open de Espaňa. Výnimočná vyrovnanosť výkonov mu potom dala možnosť na záver sezóny cestovať do Dubaja so šancou na celkové víťazstvo. Vzal si ho svojim druhým triumfom na DP World Tour Championship a štvrtým na Rolex Series. Ten pred dvěma rokmi ale ešte neznamenal víťazstvo v Race to Dubai. Tento rok po prvý raz áno.

„Je to pre mňa obrovská pocta získať ocenenie Hilton European Tour Golfer of the Year,“ uviedol Rahm pri svojom dekorovaní v hoteli The Biltmore Mayfair v Londýne. „Opakujem s pokorou úspechy Seva (Ballesterosa) a som hrdý na to, čo som tento rok dosiahol. Vyhrať Dubai Duty Free Irish Open a DP World Tour Championship, rovnako ako obhájiť titul na domácom Open, boli neuveriteľné momenty. Ale zakončiť rok ako víťaz Race o Dubai je niečo, na čo som v tejto rannej fáze svojej kariéry mimoriadne pyšný,“ dodal Rahm, ktorý sa stal tretím Španielom s touto poctou. Pred dvoma rokmi ju zíksla Sergio García.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv