Neprehliadnite

Anketa SPOTY 2019 podľa BBC? Golfový prepadák vrátane Lowryho a Woodsa

 

Rozruch a panika vo Veľkej Británii! V krajine golfu zasnúbenej totiž verejnoprávna stanica BBC doslova ignorovala zelený šport pri vyhlasovaní ankety Športová osobnosť roka 2019 (SPOTY 2019).

Na slávnostnom udeľovaní výročných cien, ktoré BBC po prvý raz v histórii zorganizovala v škótskom Aberdeene, získal hlavnú cenu hráč kriketu Ben Stokes pred pilotom Formule 1 Lewisom Hamiltonom a atlétkou Dinou Asherovou-Smithovou. Pre golfových priaznivcov v celej Velké Británii však bola udalosť trpkým sklamaním.

Historickému triumfu Íra Shanea Lowryho na The Open, ktoré sa po 68 rokoch vrátilo do severoírskeho Royal Portrushu a skončilo obrovským diváckym úspechom, venovali organizátori z dvojhodinového vysielania len žalostné tri sekundy.

Tohtoročné pamätné víťazstvo Európy v Solheim Cupe nad favorizovanými Američankami si na vyhlásení pripomenuli len krátkym rozhovorom s kapitánkou Catrionou Matthewovou, po ktorom nasledoval zostrih kratší než 60 sekúnd.

V kategórii Svetová hviezda roku vyhral maratónec Eliud Kipchoge, ktorý dostal prednosť pred Tigrom Woodsom. Americký golfový v apríli triumfoval na US Masters a vrátil sa medzi elitu. Len v úlohe diváka bol v Aberdeene aj Rory McIlroy zo Severného Írska, ktorý vlani ovládol v zámorí 10-miliónový FedEx Cup.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv