Neprehliadnite

Najstarší anglický klub Royal North Devon zakázal plastové týčka

 

Najstarší golfový klub v Anglicku sa rozhodol urobiť niečo pre životné prostredie. Od nového roku si tak v Royal North Devon Golf Clubu už nezahráte s plastovými týčkami, ale jedine s drevenými. Dôvodom je snaha neznečisťovať zbytočne našu planétu.

Ide o veľkú globálnu tému, ktorú v práve končiacom sa roku najviac podporila 16-ročná švédska aktivistka Greta Thurnbergová. Pokiaľ sa k nej dostane novinka z juhozápadného pobrežia Anglicka, mala by mať radosť. A je to dobre, že aj z golfového prostredia sa ozývajú signály, že je potrebné naši planétu viac chrániť. Pretože je to práve príroda, vďaka ktorej si golfisti môžu užívať svoju milovanú hru v krásnom prostredí.

V Royal North Devon Golf Clube je tomu tak už od roku 1864 a od tej doby tam vyrástlo niekoľko skvelých hráčov. Aktuálne oznámilo vedenie klubu na svojej oficiálnej webovej stránke, že od 1. januára bude klub podporovať výhradne týčka z naturálneho materiálu. „Všetci vidíme, ako okolo ihriská ležia golfové týčka, či už drevené alebo plastové. Je pritom zrejmé, že plastové týčka skôr porania vtáka alebo iné hladné zvieratá, s ktorými sa delíme o naše úžasné ihrisko,“ píše sa na webe.

Grínkípri by vám tiež povedali, že môžu urobiť na ich strojoch väčšiu neplechu, než drevené. Na štarte novej dekády by sme tak chceli, aby u nás golfisti používali len drevené týčka, ktoré bude výhradne predávať tiež náš pro-shop. Príroda zažíva ťažké časy a my jej chceme aspoň trochu pomôcť ,“ zaznelo na záver prehlásenia.

Spomínané ihrisko sa nachádza medzi mestom Northam a prímorskou dedinou Westward Ho! K tradičnému „folklóru“ a koloritu tejto ostrovnej oblasti patria ovce a kone´na pastvinách. „Vtáci berú plastové týčka, ktoré sú často dosť farebné, a pustia ich kdekoľvek v okolí, často na pláži alebo do mora. Našli sme tiež týčka priamo vo vtačích hniezdach,“ povedal člen vedenia klubu Richard Hughes.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv