Neprehliadnite

Portugal Masters: Brown vymenil kvalifikačnú školu za prvý titul

 

Nevydarená sezóna je minulosťou. Steven Brown sa na European Tour v tomto ročníku trápil a náznaky zlepšenia prišli až v jeho závere. Anglický golfista najskôr naznačil svoje ambície vo Francúzsku a potom si vďaka triumfu na Portugal Masters definitívne udržal kartu pre budúcu sezónu.

Ostrovný borec si zahrával s ohňom. Ešte na začiatku tohto týždňa mu v rebríčku Race to Dubai patrila až 150. pozícia. Reálne u tak hrozilo, že príde o svoju kartu na európskom okruhu. Brown ukoristil premiérový titul v správny čas, pretože zostávajúce štyri turnaje sezóny už sú totiž len pre pozvaných hráčov. Teraz si zahrá minimálne dva z nich.

Na jedenástu priečku z podujatia Amundi Open de France nadviazal dobrým výkonom v portugalskej Vilamoure. Tam si si v sobotu pripísal do skórkarty vôbec najlepšie kolo sezóny (65/-6). Vďaka tomu strácal pred finále len tri rany a mohol zabojovať o titul. Ten nakoniec ukoristil vďaka bezchybnému záverečnému dejstvu, v ktorom potreboval len 66 úderov.

Okrem troch berdíkov zaznamenal víťaz v poslednom kole aj eagle na päťparovej dvanástke. Napriek tomu v danom momente strácal na Brandona Stoneho ešte jednu ranu. Juhoafrický golfista však finiš nezvládol, na záverečných ôsmich jamkách si kvôli dvom bogey pohoršil o dve rany a musel sa zmieriť s deleným druhým miestom spoločne s krajanom Justinom Waltersom.

Pri tejto hre proste nikdy nič neviete. Je bláznivé myslieť na to, ako dobre som hral posledný mesiac, a zároveň ako špatné to bolo v prvých dvoch tretinách roku. Nenapadlo by mi, že sa niečo také môže vôbec stať. Už som počítal s kvalifikačnou školou, na ktorú som svoju hru pripravoval,” priznal Brown, že kalkuloval s iným záverom kalendárneho roka.

Konečné výsledky turnaja Portugal Masters 2019 nájdete tu:

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv