Neprehliadnite

Solheim Cup: Európanky vedú po prvom dni nad USA 4,5:3,5

 

Európske golfistky vedú po prvom dni na prestížnom Solheim Cupe nad tímom USA tesne 4,5:3,5. V škótskom Gleneagles hráčky zo starého kontinentu ovládli dopoludňajšie foursomy 2,5:1,5, popoludňajšie fourbally skončili 2:2.

Najväčšiu pozornosť na seba strhol prvý americký sesterský pár v súťaži, ktorá je obdobou mužského Ryder Cupu. Jessica a Nelly Kordové predviedli vo foursomoch, kde každá dvojica hrá striedavo s rovnakou loptičkou, parádny výkon.

Pred hrou sa vyobjímali s otcom, bývalým československým tenistom Petrom Kordom a matkou Reginou. Následne potom na zelenom koberci rozniesli Španielku Carlotu Cigandovú a Angličanku Bronte Lawovú. Rozhodnuté bolo už po štrnástej jamke, čo je najväčší rozdiel v histórii súťaže.

„Bolo jedno, že som napríklad zahrala nevydarenú ranu. Nelly povedala, že to je dobré, to dám a rovnako to fungovalo aj obrátene,“ vysvetlila 26-ročná Jessica. „O ničom lepšom sme nemohli snívať. Nesmierne sme si to užili,“ dodala o tri roky mladšia Nelly.

V popoludňajších fourballoch, kde obe hráčky v tíme hrali svojou loptičkou, pričom sa počítalo na jamke vždy lepšie skóre jednej z nich, americká kapitánka Juli Inksterová sestry rozdelila. Nelly s Brittany Altomareovou už strácali štyri jamky, ale remízu zachránili. Pol bodu brala aj Jessica s Lexi Thompsonovou.

Európankám za pomoci hlasitého obecenstva v okolí jamiek zaistili vo foursomoch výhry Angličanka Georgia Hallová s Francúzkou Celine Boutierovou a anglicko-španielské duo Charley Hullová – Azahara Muňozová. Popoludní uspeli aj Holanďanka Anne Van Damová a Nórka Suzann Pettersenová.

Američanky útočia na tretí triumf v Solheim Cupe v rade a jedenásty celkovo, Európanky uspeli doteraz päťkrát. V sobotu sa hrá rovnako ako dnes, v nedeľu je na programe záverečných dvanásť dvojhier. Mimochodom, za európsky tím hrali už v roku 1998 Švédky Annika a Charlotta Sörenstamové, ale ani raz spolu nenastúpili spolu vo „štvorhrách.“
-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv