Neprehliadnite

The Open: Po úvodnej runde lídrom Holmes, Woods aj McIlroy sa trápili

 

Americký golfista J. B. Holmes vedie po prvom kole na major evente British Open. Na severoírskom ihrisku Royal Portrush zapisoval päť úderov pod par. Druhý je o ranu späť Ír Shane Lowry, o tretie miesto sa delí 13 hráčov.

Zmar favoritov najlepšie dokumentovalo skóre +8 domáceho Roryho McIlroya, Tiger Woods bol len o ranu lepší. Golfisti sa museli v úvodnom kole vyrovnať s premenlivým počasím, ale mnohí to nedokázali. Z favoritov si viedol najlepšie Brooks Koepka, prvý hráč svetového rebríčku, ktorý si v poslednej dobe vozí na majory výnimočnú formu. Na Holmesa stráca dve rany.

Hneď v prvom dni naopak pochoval nádeje na zisk vytúženého Klaretového džbánu domáci favorit McIlroy. Po katastrofálnom začiatku zahral osem úderov nad par a bude mať starosti, aby vôbec prešiel katom do víkendových kôl.

Severoírsky golfista začal štvornásobným bogey na štvorparovej prvej jamke a skazu potom dokonal na posledných troch. „Najradšej by som si nafackal. Urobil som pár stupídnych chýb. Na začiatku som bol nervózny a špatne odpálil. Uprostred som sa trochu zlepšil a snažil se prebojovať späť do hry, ale potom som aj tak zle skončil,“ zhodnotil svoj výkon 30-ročný držiteľ štyroch majorov.

Vlaňajší šampión The Open Francesco Molinari z Talianska zapisoval tri rany nad par. Argentínčan Emiliano Grillo síce na 13. jamku potreboval jediný úder, čím sa postaral o prvé „eso“ na turnaji po troch rokoch, lenže kolo aj tak zakončil s bilanciou +2.


Výsledky British Open po 1. kole:
/PAR: 71, dotácia: 10,75 mil. USD/
1. Holmes (USA) 66, 2. Lowry (Ír.) 67, 3. Aphibarnrat (Thaj.), García, Rahm (obaja Šp.), Koepka, Finau, Simpson (všetci USA), Hatton, Fleetwood, Westwood (všetci Angl.), Fox (N. Zél.), Frittelli (JAR), MacIntyre (Škót.) a Norén (Švéd.) všetci 68.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv