Neprehliadnite

The Open: Lowry a Holmes vedú, finále bez Woodsa, Leftyho aj McIlroya

 

Američan J. B. Holmes a Ír Shane Lowry sa v polovici britského golfového majoru The Open delí o vedenie vďaka ôsmim ranám pod par. Na severoírskom linksovom ihrisku Royal Portrush už po dvoch kolách vypadli z hry domáci Rory McIlroy a 15-násobný major šampión Tiger Woods z USA.

Po štvrtku vedúci Holmes zahral ve druhom dejstve 68 úderov a udržal sa na čele. Fanúšikov ale dostával do varu Lowry, ktorý odštartoval s tromi birdie, po desiatich jamkách ich mal už šesť a viedol o dve rany. V závere ale dvakrát chyboval. „Som trochu sklamaný, ako som skončil, ale inak som so svojim dvojdenným výkonom spokojný. Atmosféra je fantastická. Budúci týždeň budem v Memphise, kde ma bude doprevádzať desať ľudí a pes, a tu tisíce,“ usmieval sa Lowry.

Na delenej tretej pozícii sú o ranu späť Angličania Tommy Fleetwood a bývalý prvý hráč sveta Lee Westwood, ktorého poznajú slovenskí priaznivci napríklad aj z účinkovania na Czech Masters. Na dohľad je o ďalšiu ranu späť Justin Rose a tri údery na vedúce duo strácajú okrem iných aj líder svetového rankingu Brooks Koepka USA a jeho krajan Jordan Spieth.  McIlroy ani Woods turnaj po tragickom prvom kole nezachránili. Európska hviezda síce zahrala za podpory divákov parádnych šesť úderov pod par, ale kat už nezachránil, hoci ho od postupu delila jediná rana.

Po štvrtku bol McIlroy kvôli ôsmim ranám nad par až na 150. mieste, ale v piatok sa mu skoro podaril zázrak. Zahral o 14 rán lepšie, pomaly sa približoval postupu a po birdie na trojparovej šestnástke potreboval na zostávajúcich dvoch jamkách ešte jedno. Neuspel, avšak aj tak si na osemnástom gríne vyslúžil od divákov potlesk po stojačky. Hviezdneho Woodsa v prvom kole v chladnom a daždivom dni trápil niekoľkokrát operovaný chrbát. V druhom kole zahral -1 a za postupom zaostal o päť úderov. „Je to frustrujúce, pretože to je major a tieto podujatia miluje,“ povedal tohtoročný víťaz US Masters.

Štyridsaťtriročný Woods si je však vedomí, že napriek bohatým skúsenostiam, vek nezastaví. „Ako starší športovec už nebudem hrať vyrovnane ako v 23 rokoch. S tým sa musím vyrovnať a to je ťažké. Budem mať skvelé týždne, v ktorých budem v kontakte, mať šancu vyhrať a vyhrám, ale potom prídu dni, keď to také slávne nebude,“ uviedol pätnásťnásobný major víťaz. Okrem spomínanej hviezdnej dvojice Woods – McIlroy sa do finálových kôl neprebojoval Američan Phil Mickelson. Leftymu tak pred turnajom nepomohla ani ostrá diéta, keď v krátkom čase schudol 7 kg! Katom naopak prešiel obhajca titulu Talian Francesco Molinari, ktorý však na vedúce duo stráca osem rán.
British Open – po 2. kole
/par 71, dotácia: 10,75 mil. USD/
1. Holmes (USA) 134 (66+68) a Lowry (Ír.) 134 (67+67), 3. Fleetwood 135 (68+67) a Westwood 135 (68+67), 5. Rose (všetci Angl.) 136 (69+67), Smith (Austr.) 136 (70+66), Harding 136 (71+65), 8. Frittelli (obaja JAR) 137 (68+69), Koepka 137 (68+69), Spieth 137 (70+67), Putnam (všetci USA) 137 (70+67), …katom neprešli…74. McIlroy (Sev. Ír.) 144 (79+65), 119. Woods (USA) 148 (78+70).

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv