Neprehliadnite

Spilková sa vrátila do tréningového procesu, hrať by mala v Kanade

 

Golfistka Klára Spilková začala po nútenej prestávke kvôli únave a vyčerpaní s tréningom. Jediná česká hráčka pôsobiaca na zámorskom okruhu LPGA by sa mohla do turnajového kolotoča vrátiť za mesiac v kanadskom Ontariu.

„Som rada za lepšie správy, ale ešte to nie je stopercentné. Robím všetko, aby som sa čo najlepšie pripravila na zostávajúcu časť sezóny,“ uviedla Spilková po dni strávenom na Konopišti, kde si zahrala ihrisko Radecký. Okrem toho sa venovala sponzorským povinnostiam. „Už ma svrbeli ruky. Chcem sa zase naplno venovať tréningu,“ povedala. Naposledy hrala v júni major Women’s PGA Championship, z ktorého po 1. kole vyčerpaná odstúpila. Odvtedy takmer mesiac relaxovala. Pokiaľ všetko pôjde podľa plánu, v polovici augusta sa vráti do USA a odtiaľ vyrazí na CP Women’s Open v Ontariu, ktoré začne 22. augusta. Presný program bude závisieť na jej zdravotnom stave.

Dvadsaťštyriročná Spilková zatiaľ v tejto sezóne odohrala na LPGA Tour jedenásť turnajov a katom do finálových kôl prešla trikrát. Jej najlepším výsledkom je 32. miesto na Havaji. V poradí sezóny LPGA, tzv. Race to CME Globe, sa prepadla na 139. miesto. „Sústredím sa na druhú časť sezóny na LPGA a verím, že to po všetkých problémoch už bude len lepšie,“ dúfa členka Czech Golf Teamu a rovnako globálneho tímu KPMG. „Ďakujem za veľkú podporu od tímu, partnerov aj fanúšikov.“

Prípravu začína aj s myšlienkami na olympijské hry. „Chci sa na hry vrátiť,“ prezradila pražská rodáčka, ktorá štartovala na olympijskom turnaji v Riu de Jainero, kde sa golf vrátil do programu po 112 rokoch. Do Tokia sa budúci rok kvalifikuje šesťdesiat hráčok a hráčov z redukovaných rebríčkov, ktorý sa počíta od 1. júna 2018 do 29. júna 2020. Slovenskí priaznivci zase dúfajú, že v Japonsku nebude chýbať momentálne vynikajúco hrajúci naturalizovaný reprezentant Rory Sabbatini.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv