Neprehliadnite

Barbasol Championship: „From Zero to Hero“ alebo druhý titul pre Hermana

 

Už sa zdalo, že sezóna US PGA Tour skončí pre Jima Hermana krachom a príde tak o kartu na US PGA Tour pre budúci rok. Síce by mohol využiť štatút bývalého šampióna, ale potom by defacto prišiel o poistku. Práve preto mu zahral do kariet čerstvý triumf v Kentucky.

Všetko sa zrazu v priebehu jedného týždňa otočilo. Herman má istotu karty do konca sezóny 2020-2021 a opäť sa môže sústrediť len na svoju prácu. Z hlavy tak konečne vyženie existenčné  myšlienky na to, čo bude s ním ďalej.

„Veľa som sám k sebe prehováral. Čo bude ďalej s Jimom Hermanom, profesionálnym golfistom,“ priznal nový šampión Barbasol Championship, ktorý posledné mesiace namal pokojný spánok. Z doterajších 19 štartov v tejto sezone prešiel len trikrát katom. A z toho raz neprešiel, na Travelers Championship, do nedeľného finálového kola kvôli druhému katu.

Na svojom konte tak mal len 16 bodov v rebríčku FedEx Cupu, čo mu stačilo len na 232. mieísto. S vedomím, že do konca základnej časti zostávali už len tri turnaje, Herman vedel, že sa čas krátí. Potreboval sedem dní na to, aby sa všetko zlomilo a vykročil opačným smerom. Dôležitý krok urobil v Keene Trace Golf Clube.

Vďaka prvenstvu sa síce neposunul do Top 125 celosezónneho rebríčka a nemá tak ešte isté play-off, pretože za turnaje druhej kategórie, sa udeľuje len polovina bodov, ale minimálne na ďalšie dva roky vie, kde bude hrať. Na prestížnej US PGA Tour.

„Ani nedokážem opísať, aký veľký je toto zvrat,“ priznal 41-ročný Herman po druhom víťazstve na okruhu, keď to prvé prišlo pred tromi rokmi na Shell Houston Open. Na konto si vďaka tomu pripísal 630.000 amerických dolárov.

To všetko oslavoval priamo na mieste aj s rodinou, ktorá mu bola v ťažkých časoch tou najväčšou oporou. „V golfe nikdy neviete, čo môžete čakať. … Myslíte na to, že už ste štyridsiatnik a tá hra tu nebude naveky. Niekedy myslíte na to, že máte doma dve deti a ženu, za sebou nejaké úspechy. Možná už váš čas na odchod nadišiel,“ nahlas premýšľal Herman.

Samotný turnaj bol dramatický do poslednej jamky. Vo finiši sa zdalo, že si pre titul príde Kelly Kraft, ale ten zahral na 16. a 17. jamke dve bogey a pohoršil si na celkové skóre -25. Herman tromi parmi na záver udržal výsledok o ranu lepší. „Teraz to však vyzerá, že to ešte načas pri golfe zostanem. Viem, že moja rodina sa najviac zo všetkého teší, že pôjdeme domov na Havajské ostrovy,“ uzavrel tému Herman.

Konečné výsledky turnaja Barbasol Championship nájdete tu:

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv