Neprehliadnite

PGA Championship: Koepka ovládol štvrtý major z posledných ôsmich! Slovák Sabbatini nehral

 

Američan Brooks Koepka píše históriu golfu. Zámorský „bombér“ obhájil titul na 101. ročníku PGA Championship a ovládol už štvrtý major event z posledných ôsmich! Slovenský golfista Rory Sabbatini, ktorý hrá momentálne v oslnivej forme, sa na druhý major v sezóne s dotáciou 11 miliónov dolárov nekvalifikoval.

Koepka vďaka husárskemu kúsku na PGA Championship napodobnil hviezdneho krajana Tigera Woodsa, ktorý bol doteraz jediným golfistom s týmto pozoruhodným úspechom. V záverečnom kole síce v silnom vetre na ihrisku Bethpage Black takmer stratil náskok siedmich úderov, ale napriek tomu o dve rany pred krajanom Dustinom Johnsonom.

Štvornásobný major šampión Koepka, ktorý je aj dvojnásobným víťazom US Open 2017 a 2018, súčasne vystriedal DJ-a aj na poste svetovej jednotky. „Bolo to stresujúce kolo, najemotívnejšie v mojom živote a je to najcennejšia výhra na majore,“ vydýchol si Koepka, ktorý vzápätí poťažkal Wanamakerovu trofej: „Už som cítil DJ-a na chrbte, ale ustál som to. Je to neuveriteľné.“

Do finále Koepka vstupoval s rekordným náskokom siedmich úderov na major turnaji. Skoro však oň prišiel potom, čo od jamky číslo jedenásť zapisoval štyri bogey. „To bolo zaujímavé, zasekol som sa v bogey vlaku. Robil som a kopil som chyby v nesprávnom čase,“ vysvetlil Koepka.

Johnson sa v tom momente priblížil na rozdiel jednej rany, ale aj on v závere chyboval. Koepku navyše „povzbudili“ fanúšikovia, ktorí mu do očí skandovali meno jeho protivníka Johnsona. „Bol som šokovaný z toho, čo sa dialo,“ priznal Koepka a doplnil: „Bola to však tá najlepšia výzva, akej sa mi mohlo dostať. Znovu som sa začal sústrediť a malo to úspech.“

Koepka síce ešte na posledných štyroch jamkách urobil jedno bogey, ale v súčte s ôsmimi ranami pod par triumfoval pred Johnsonom o dva údery. „V tom vetre bolo obtiažne drajvovať. Bol by som fakt zvedavý, kam by to väčšina golfistov a ľudí zahrala,“ poznamenal Koepka. Zámorský borec sa stal len druhým hráčom od roku 1958, ktorý titul obhájil. Woods to dokázal hneď dvakrát – v sezónach 1999/2000 a 2006/2007. Mimochodom, Tiger v Bethpage neprešiel katom.

Na 101. ročníku turnaja PGA Championship, ktorý v tejto sezóne kvôli väčšej atraktivite zmenil termín konania, sa nakoniec dostal pod par v súčte štyroch kôl len poltucet hráčov. Koepka s Jonsonom tak všetkým odskočili. Trojice na treťom mieste – Američania Jordan Spieth a Patrick Cantlay a Angličan Matt Wallace už stratila na víťaza kvarteto úderov.

Konečné poradie 101. ročníka PGA Championship nájdete tu:

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv