Neprehliadnite

AT&T Byron Nelson: Slovák Sabbatini opäť blízko k titulu, zahrá si play-off FedEx Cupu

 

Profesionálny golfista Rory Sabbatini predvádza pod slovenskou vlajkou famózne výkony. Na turnaji AT&T Byron Nelson v Dallase mu síce unikla posledná miestenka na druhý major v sezóne (US PGA Championship), ale piatym miestom opäť potvrdil svoju príslušnosť k svetovej elite. Turnaj z kalendára US PGA Tour ovládol Sung Kang (-23), ktorý na to potreboval 159 štartov.

Na podujatí s dotáciou necelých osem miliónov amerických dolárov sa víťaz dostal v oboch víkendových rundách pod hranicu sedemdesiat úderov a v priebehu štyroch kôl si pripísal výsledky 65+61+68 a 67. Nedokázal mu konkurovať, ani opäť skvele hrajúci Sabbatini (67+65+68+67), ktorý si len v decembri prevzal slovenské občianstvo.

Výkony rodáka z juhoafrického Durbanu majú v prvej sezóne v slovenských farbách neskutočnú fazónu. Kritici mu vyčítali slabšiu výkonnosť v niektorom z kôl, najmä tých víkendových. Lenže v posledných týždňoch už ani to neplatí. Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej totiž na posledných štyroch turnajoch skončil trikrát v Top 10!

Po desiatom mieste z RBC Heritage a tretej priečky z tímovej súťaži dvojíc v New Orleans sa zaskvel tiež teraz v Texase. Celkovo na turnaji zahral 21 berdíkov a len štyri bogey! Aj vďaka tomu je 43-ročný golfista so ziskom 460 bodov už na 62. mieste v rebríčku FedEx Cupu a play-off má isté! Celkovo v tejto sezóne zarobil už sumu 1,117.471 amerických dolárov.

Juhokórejský golfista Sung Kang triumfoval v štáte Texas s náskokom dvoch úderov pred Američanmi Mattom Everym a Scottom Piercym. Trojnásobný major šampión Brooks Koepka USA skončil štvrtý. Sung Kang sa najlepšie vysporiadal s náročným programom.

Kvôli dáždivému počasiu sa tretie dejstvo dohrávalo až v nedeľu. „Išiel som neskoro spať a zaspal som azda len tri hodiny. Na ihrisku som sa snažil čo najviac sústrediť na hru a perfektne to fungovalo. Som nesmierne šťastný,“ poznamenal zaslúžene unavený víťaz.

Cestou k titulu sa Sung Kang blysol v druhom kole výkonom 61 úderov, desať pod par, ktorým vyrovnal rekord ihriska Trinity Forest. Hralo sa pritom v nepríjemne chladných podmienkach.„Na také počasie si tu v máji skutočne nepamätám,“ dodal Sung Kang, ktorý v Dallas žije.

Inšpiráciou a motiváciou pre mladého Sung Kanga, keď ho otec posielal na kempy do USA, bol hviezdny Tiger Woods. „Vtedy úplne dominoval a ja som sníval, že raz vyhrám na US PGA Tour,“ povedal Kórejčan. Na Deň matiek preto poďakoval predovšetkým otcovi. „Za podporu, ktorú mi dal.“

Konečné poradie turnaja AT&T Byron Nelson 2019 nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv