Neprehliadnite

Zurich Classic: Slovenský historický zápis, Sabbatini tretí na turnaji US PGA Tour

 

Slovenský golf si na svoj premiérový titul na US PGA Tour ešte musí počkať, aj tak však máme dôvod na oslavy historického úspechu. Rory Sabbatini totiž vo dvojici s Američanom Brianom Gayom obsadili na tímovom turnaji Zurich Classic of New Orleans tretie miesto.

Slovák Sabbatini, ktorý tak prekonal doterajšie maximum z turnaja RBC Heritage (10. miesto), mal so svojim zámorským parťákom celkové skóre -21. Za víťazným španielsko-americkým párom Jon Rahm – Ryan Palmer napokon zaostali o päť úderov.

V úvode finálového dejstva, ktoré sa hralo formátom foursome, to vyzeralo, že by sa vlajka so slovenským dvojkrížom mohla vyšplhať po prvý raz v histórii až na vrchol leaderboardu. Sabbatini s Gayom totiž zahrali spoločnými silami berdíka na druhej a tretej jamke, pričom sa vtedy priblížili k prvému miestu.

Lenže to bolo ich maximum a postupne im dochádzala „šťava“. Na zvyšných jamkách úvodnej deviatky totiž začali častejšie chybovať a hoci ešte predviedli birdie na jamke číslo osem, pridali aj tri bogey (4, 6, 9) a v polovici finálového kola boli v pare.

Slovensko-americká dvojica na tých najlepších tak niekoľko úderov strácala, pretože na ďalšie zahrané berdíky na jedenástke a pätnástke vždy „odpovedala“ stratou úderu (14. a 16. jamka) a tak nádeje na titul boli zrazu fuč. Vďaka záverečnému birdie na 18. jamke sa aspoň dostali pod par v rámci finálového kola.

Za víťazným duom Rahm-Palmer skončili na druhom mieste so stratou troch úderov na šampiónov skončili Španiel Sergio García a Angličan Tommy Fleetwood. „Bolo to príjemné mať na poslednej jamke náskok troch rán, to je jasné,“ usmieval sa po turnaji 42-ročný Palmer, ktorý si zaknihoval štvrtý titul na US PGA Tour, ale prvý po dlhých deviatich sezónach.

Konečné poradie turnaje Zurich Classic of New Orlaens nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv