Neprehliadnite

Zurich Classic: Sabbatini živí šancu na historický titul pre Slovensko

 

Slovenského golfistu Roryho Sabatiniho a jeho amerického tímového kolegu Briana Gaya delia pred finálovým kolom na turnaji Zurich Classic of New Orleans od lídrov len tri údery. Vzhľadom na agresívny štýl hry naturalizovaného Slováka tak majú reálnu šancu na zisk titulu.

Skvele hrajúci Sabbatni útočil na historický titul pre slovenský golf aj na nedávnom evente RBC Heritage, kde napokon delil desiatu priečku. Slovensko-americkej dvojici sa v tímovej súťaži na Zurich Classic darí a veľkou výhodou môžu byť v záverečnej runde ich skúsenosti.

Rodák z juhoafrického Durbanu si v decembri prevzal na ambasáde v New York City slovenské občianstvo a odvtedy reprezentuje našu krajinu na najprestížnejšej túre – US PGA. Na prebiehajúcom turnaji je ťahúňom svojho tímu od prvého kola a potvrdil to aj v sobotňajších fourballoch.

Bol to práve Sabbatini, kto sa najväčšou mierou zaslúžil o výsledok 66 úderov respektíve šesť rán pod par a posun na celkové skóre -20. Päť úderov totiž ide práve za ním. Prvý berdík zapisoval Sabbatini na jamke číslo jedna, a keď pridal na sedmičke ígl ranou z bunkru, posunul svoj tím už tri rany pod par.

Potom si pripísal na konto jediné birdie dňa na jamke číslo deväť Gay, druhá polovica kola už ale bola opäť pod taktovkou 43-ročného manžela Slovenky Martiny Štofaníkovej. Bol to práve Sabbatini, kto tlačil skóre smerom dole.

Gayov výsledok sa totiž počítal vďaka parom len na dvoch jamkách, inak tím držal v popredí leaderboardu slovenský reprezentant. Sabbatni mal inak v osobnej štatistike päť parov, a tiež ďalšie dva berdíky na jamkách 15 a 16. Sabbatini s Gayom strácajú na dva vedúce páry v zložení Scott Stallings-Troy Mullinax a Jon Rahm-Ryan Palmer (obe dvojice po -23) tri údery.

Na treťom mieste so skóre -22 figurujú Juhoafričan Branden Grace a Justin Harding. Len ranu za elitnou desiatkou sa nachádza český golfista v nemeckých službách Alex Čejka a jeho spoluhráč pre tento týždeň Alex Prugh. So skóre -18 okupujú delenú dvanástu priečku. Sabbatini nie je na turnajoch s tímovými formátmi žiadnym nováčikom.

V roku 2003 sa spoločne s Juhoafričanom Trevorom Immelmanom tešili z prvenstva na prestížnom podujatí World Golf Championships-World Cup. Navyše, jeho vysoký aktuálny výkonnostný štandard potvrdzuje aj fakt, že na posledných šiestich turnajoch prešiel katom a vždy skončil v Top 40.

Priebežné poradie turnaja Zurich Classic of New Orleans nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv