Neprehliadnite

US Masters: Senzačný Woods ovládol po 11 rokoch major turnaj, oživil atak na Nicklausa

 

Americký golfista Tiger Woods si obliekol piatykrát v kariére zelené sako za triumf na prestížnom US Masters. Niekdajšia dlhoročná svetová jednotka oslavuje celkovo pätnásty titul na turnaji kategórie major, ale prvý po bradatých jedenástich rokoch a štyroch operáciách chrbta.

Woods v Augusta National zvíťazil s výkonom trinásť úderov pod par a s náskokom jednej rany pred trojicou súperov. Zámorský borec po prvý raz dominoval na US Masters pred 22 rokmi a do zeleného saka sa obliekol rovnako v sezónach 2001, 2002 a 2005. Turnaj major naposledy ovládol na US Open v roku 2008.

Potom sa ale 43-ročný Woods musel aj obávať toho, že už golf kvôli chronickým problémom zo zadnou časťou tela ani hrať nebude. Podstúpil kvarteto chirurgických zákrokov, tú poslednú v apríli roku 2017, ale dokázal sa vrátiť medzi svetovú elitu a medzi fanúšikmi opäť vyvolal „Tigermániu“.

Pred finálovým dňom strácal Woods dve rany na vedúceho Francesca Molinariho z Talianska. V záverečnom kole, ktoré začalo kvôli hrozbe búrok už dopoludnia, zostával po prvej deviatke o jednu ranu, ale finiš zvládol vo veľkom štýle.

Po dvanástej jamke sa už Woods aj vďaka chybám súperov o vedenie delil, po berdíku na päťparovej pätnástke svojim sokom o jednu ranu odskočil a s ďalším birdie náskok ešte zvýšil. Na poslednej jamke si dovolil bogey, napriek tomu sa ale tešil z triumfu.

Po poslednom pate na turnaji US Masters Woods vytiahol relatívne pokojne loptičku z jamky a vzápätí u neho prepuklo obrovské nadšenie. Cestou z osemnásteho grínu sa objal so svojimi deťmi a matkou, vyronil aj slzu šťastia a potom so širokým úsmevom zatínal päste.

Pätnástym titulom kategórie major sa priblížil k legendárnemu rekordmanovi Jackovi Nicklausovi z USA, ktorý ovládol eventy z kategórie major celkovo osemnásťkrát. „Veľké blahoželanie. Som nadšený z Tigera aj z golfu, ktorý predviedol. Je to fantastické,“ reagoval 79-ročný Nicklaus.

O druhú priečku sa na úvodnom major turnaji sezóny s dotáciou 11 miliónov USD (víťaz zinkasoval viac ako 2 milióny USD), sa podelili Woodsovi krajania – Dustin Johnson, Xander Schauffele a Brooks Koepka. Európsky hrdina vlaňajšieho Ryder Cupu Molinari obsadil napokon delenú piatu pozíciu. Slovenský golfista Rory Sabbatini v Augusta National neštartoval.

Konečné výsledky turnaja US Masters 2019 nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv