Neprehliadnite

RBC Heritage: Slovenská senzácia, Sabbatini v Top 10, kolaps DJ-a využil C.T. Pan

 

Profesionálny hráč Rory Sabbatini vybojoval historický úspech pre slovenský mužský golf. Na turnaji RBC Heritage z kalendára US PGA Tour útočil po troch kolách na celkové víťazstvo so stratou jediného úderu na lídra, ale nakoniec sa musel uspokojiť s delenou desiatou priečkou. Turnaj vyhral C. T. Pan z Tchaj-wanu.

Sabbatini, ktorý začiatkom tohto mesiac oslávil 43. narodeniny tak dal opäť najavo, že jeho potenciálny štart na budúcoročných OH 2020 v Tokiu, nemusí byť len „kozmetickou“ záležitosťou. Rodák Z Durbanu zahral nad par ihriska síce len v poslednom kole (67+69+68+73), ale aj to stačilo na to, aby s celkovým skóre 277/-7 prišiel o víťaznú trofej.

Sabbatini, ktorý si prevzal slovenské občianstvo v závere minulého kalendárneho roku v New York City, sa v úvodnom kole v Hilton Head blysol dokonca íglom na päťparovej jamke číslo dva. Okrem toho zapisoval tri berdíky a len jedno bogey. V druhom dejstve zaznamenal štyrikrát birdie a dvakrát bogey.

V tretej runde bodoval odchovanec juhoafrického golfu len na úvodnej deviatke, kde zapisoval štyrikrát berdík a raz bogey. V poslednom kole si však Sabbatini pohoršil nielen štatistiku presnosti zásahu grínov v regulácii, kde mu napokon patrila piata priečka (65,28 % respektíve 47/72), ale vďaka dvom berdíkom a štyrom bogey aj konečné umiestnenie.

Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej dosiahol pod slovenskou vlajkou doteraz najlepšie umiestnenie na marcovom evente Valspar Championship, kde figuroval na konečnej 18. priečke. Šesťnásobný šampión turnajov zo zámorskej túry je v aktuálnom svetovom rebríčku na 185. mieste a vo FedEx Cupe mu patrí 107. pozícia.

Na turnaji RBC Heritage napokon prepukla tchajwanská oslava. C.T. Pan (pozn. Pchan Čcheng-tsung) si vybojoval premiérové víťazstvo na US PGA Tour. Dvadsaťsedemročný golfista sa v záverečnom kole katapultoval do čela poradia z piateho miesta a dokonale tak využil aj výsledkový kolaps svetovej jednotky Dustina Johnsona z USA, ktorý sa prepadol z priebežnej prvej priečky až na koniec tretej desiatky.

Ázijský šampión so skóre -12 zdolal o jeden úder iného Američana Matta Kuchara a vo svetovom rebríčku zaznamenal skok zo 113. priečky na 55. miesto. Na US PGA Tour boli doteraz jeho maximom dve druhé miesta. „Vždy som o niečom takom sníval. Kvôli tomuto som odišiel do USA, preto som išiel na univerzitu, aby som sa postupnými krokmi dostal až sem. Som šťastný,“ skonštatoval bývalý líder svetového amatérskeho rebríčka.

Zať legendárneho kanadského hokejistu Wayne Gretzkého, Dustin Johnson, zahájil finálový deň vo vedení s náskokom jednej rany, ale v poslednom kole na šiestich jamkách nedokázal zahrať normu. Zlú sériu zažil najmä od jedenástky po pätnástku, kde sa dopustil troch bogey za sebou a navrch pridal dokonca dve double bogey. Se skóre -4 obsadil napokon delené 28. miesto.

Konečné výsledky turnaj RBC Heritage 2019 nájdete tu:

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv