Neprehliadnite

Qatar Masters: Hardingov víťazný debut na ET, už nie je náhradníkom

 

Juhoafričan Justin Harding je golfovým svetobežníkom, ktorý sa snaží preniknúť do vrcholového golfu cez turnaje z nižších sérií. Vlani v JAR a Ázii zaknihoval kvarteto prvenstiev a teraz má v kapse prvý titul z európskej túry, ktorý získal na podujatí Qatar Masters.

V Katare zdvihol pohár nad hlavu aj vďaka mocnému nedeľňajšiemu finišu. Vďaka niekoľkým úspechom na menej známych okruhoch sa Harding vyšplhal na 74. miesto vo svetovom rebríčku, na European Tour pritom štartoval 54-krát. Po Darrenovi Fichardtovi, Erniemu Elsovi, Retiefovi Goosenovi a Brandenovi Graceovi je Harding piatym Juhoafričanom, ktorý v Katare vyhral.

V aktuálnom roku si Harding už na konto pripísal na európskej sérii dve kvalitné umiestnenia. Siedmy skončil na Omega Dubai Desert Classic a jedenásty na Saudi International. Svoju gradujúcu formu potvrdil v Katare, kde exceloval predovšetkým na záverečnej deviatke turnaja Commercial Bank Qatar Maters.

Na  druhej deviatke totiž zaznamenal hneď kvinteto berdíkov, posledné tri pritom zapísal v samotnom závere na posledných štyroch jamkách. Dohromady docielil skóre -13 a v klubovni netrpezlivo čakal, ako dopadnú jeho súperi.

„Sedieť a čakať, ako sa to vyvinie, to som si fakt neužíval. Ale som šťastný, ako to nakoniec dopadlo,“ tešil sa Juhoafričan. Tridsatriročnému borcovi sa teraz zrejme výrazne zmení životný štandard. Po tomto triumfe sa už totiž nebude musieť ďalej spoliehať, že sa raz za čas objaví v nejakom turnaji európskej túry. „Dostane sa na turnaje, na ktoré som sa chcel vrátiť. Už nebudem musieť čakať, či ma do turnaja vezmú už nebudem len náhradníkom. Už sa teším na väčšie turnaje a možno aj niektoré vyhrám,“ vysvetlil Harding,

Senzačný finiš predviedol v Orlande Jinho Choi. Pred finálovým kolom strácal na lídra sedem rán, ale s „rundou“ za 64 rán (-8) vyvinul tlak na všetkých uchádzačov o trofej. Juhokórejčan dohral s bilanciou -11, pričom na rovnakom skóre napokon zostalo ešte ďalších osem hráčov.

Konečné výsledky turnaja Qatar Masters 2019 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv