Neprehliadnite

Players Championship: McIlroy vyhral v zlatých topánkach, nestratil sa ani slovenský Rory

 

Severoírský golfista Rory McIlroy pridal ku štyrom titulom z kategórie major triumf na prestížnom turnaji The Players Championship. V Ponte Vedra Beach vyhral o jednu ranu pred Američanom Jimom Furykom, slovenský reprezentant Rory Sabbatini (283/-5) potvrdil svoju príslušnosť k svetovej elite deleným 35. miestom.

Bývalý prvý hráč sveta McIlroy nezahral skvostné finálové kolo, v jeho úvode si dokonca pripísal aj double bogey, ale na prvenstvo na neoficiálnom „piatom majore“ mu to stačilo. Na US PGA Tour vybojoval pätnástu trofej, medzi ktorými sa vynímajú dve z PGA Championship a po jednej z US Open a British Open.

V apríli sa bude ostrovný borec usilovať o skompletizovanie prestížneho Grand slamu na US Masters v Augusta National, pričom na turnaji v prostredí magických magnólií bol doteraz najlepšie štvrtý. V aktuálnej sezóne sa McIlroy už šiestykrát umiestnil v prvej šestke, na konci februára bol druhý na Mexico Championship.

„Bolo to tento rok už toľkokrát veľmi tesné, ale v konečnom dôsledku mi to prinieslo úspech. Všetky tie skúsenosti z aktuálnej sezóny ma posunuli do tohto bodu, prospeli mi, pretože zrovna dnes som ich zužitkoval,“ vysvetlil McIlroy, ktorý pred záverečným dejstvom v Ponte Vedra Beach zaostával o jeden úder za vedúcim Jonom Rahmom.

Španielsky bombardér posledné kolo však nezvládol a prepadol sa na dvanástu priečku.  Angličan Tommy Fleetwod, s ktorým sa McIlroy delil o druhé miesto, klesol na piatu pozíciu. O jednu ranu za Furykom, ktorý sa musel na Floride po roku 2014 opäť uspokojiť s druhým miestom, skončili tretí Angličan Eddie Pepperell a Jhonattan Vegas z Venezuely. Hviezdny Američan Tiger Woods skončil tridsiaty.

Na turnaji s dotáciou 12,5 milióna amerických dolárov sa nestratil ani naturalizovaný Slovák Sabbatini. Rodák z juhoafrického Durbanu sa však opäť nevyhol kolísavým výkonom, a tak k mínusovej bilancii po úvodných dvoch kolách pridal na ihrisku TPC Sawgrass dve menej presvedčivé „rundy“.

Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej bol po prvom dejstve so skóre -4 na delenom ôsmom mieste a katom prešiel bez problém, keď po dvoch dejstvách uzatváral elitnú desiatku. To bolo v čase, keď mal po 36 jamkách v skórkarte deväť berdíkov, dve bogey a zvyšné jamky zahral v pare. Lenže v treťom kole zapisoval Sabbatini okrem kvarteta birdies aj dva „dabláče“ a v záverečný „even“ mu už stačil len na spomínanú priečku vo štvrtej desiatke výsledkovej listiny.

Pre 42-ročného Sabbatiniho, ktorý má ambície reprezentovať Slovensko na OH 2020 v Tokiu, to je druhé najlepšie umiestnenie pod našou vlajkou. Lepšie sa mu darilo len na Sony Open in Hawaii, kde skončil na 33. mieste. Šesťnásobný víťaz z US PGA Tour je v aktuálnom rebríčku FedEx Cupu na 159. mieste so ziskom 92 bodov a vo svetovom rankingu okupuje 216. priečku.

Konečné poradie turnaja The Players Championship 2019 nájdete tu:

 -jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv