Neprehliadnite

Arnold Palmer Invitational: Molinari úradoval v Bay Hill aj s lekciami v patovaní

 

 

Do záverečného kola turnaja v Orlande vstupoval golfista Francesco Molinari až zo šestnásteho miesta, ale skvelých nedeľňajších osem úderov pod par posunulo Taliana k výhre na Arnold Palmer Invitational. S celkovým skóre -12 sa víťaz radoval z tretieho titulu na US PGA Tour.

Hrdina vlaňajšieho Ryder Cupu a minuloročný šampión British Open triumfoval na evente s dotáciou 9,1 milióna USD o dva údery pred Angličanom Matthewom Fitzpatrickom. Obhajca Rory McIlroy zo Severného Írska vstupoval do záverečného kola z nádejného druhého miesta, ale posledný deň neskóroval a skončil šiesty.

Po troch dejstvách strácal Molinari na lídrov päť úderov. „Povedal som si, že by som napríklad mohol mať malú šancu na víťazstvo, a začal som výborne patovať. Bol to môj najlepší patovací deň v živote, to som ešte nezažil,“ poznamenal 36-ročný golfista.

Golfista z Apeninského polostrova, ktorý ako prvý Európan vyhral na Ryder Cup všetkých svojich päť duelov v jednom ročníku, sa blysol aj pozoruhodným záverečným patom. Na náročnej osemnástej jamke ihriska Bay Hill premenil pat do birdie z trinástich metrov. Potom čakal dve hodiny v klubovni, než zdvihol nad hlavu víťaznú trofej.

Molinari ziskom trofeje nadviazal na úspešnú vlaňajšiu sezónu. „Bola to ťažko uveriteľná jazda. V zime som musel hľadať ďalšiu motiváciu a nebolo to vôbec jednoduché. Urobil som dobre, že som si dal dlhší oddych, a teraz som zase hladný a nadšený z golfu,“ povedal Taliank, torý ovládol štyri turnaje v priebehu posledných deviatich mesiacov.

Molinari má načasovanú dobre. Tento týždeň sa totiž koná prestížny The Players Championship a už za mesiac čaká na golfistov prvý major sezóny respektíve boj o zelené sako na US Masters. V Orlande neštartoval pre zranenia krčného svalstva Tiger Woods, v štartovnom poli nefiguroval ani slovenský reprezentant Rory Sabbatini.

 

Konečné výsledky turnaja Arnold Palmer Invitational 2019 nájdete tu:

-JJ-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv