Neprehliadnite

Arnold Palmer Invitational: Bez Sabbatiniho a Woodsa, Fowler opäť pripomína zosnulého kráľa

 

Na turnaji pomenovanom po zosnulom kráľovi golfu sa hviezdny Tiger Woods nezúčastní. Americký golfista vynechá event Arnold Palmer Invitational netradične kvôli presilenému krčnému svalstvu. Súčasne však dodal, že zranenie nesúvisí so štyrmi operáciami chrbta.

Woods tak v podstate prišiel o možnosť zabojovať tento rok o svoje deviate prvenstvo na spomínanom turnaji v Bay Hill, kde vlani skončil delený piaty pri svojej prvej účasti od roku 2013. Súčasne zatiaľ ani neoznámil, či plánuje obhajovať vlaňajšie druhé miesto na Valspar Championship a štart na WGC-Dell Technologies Match Play v Austine.

„Žiaľ, kvôli napätiu v oblasti krku, ktoré pociťujem niekoľko posledných týždňov, som nútený z turnaja API odstúpiť. Podrobil som sa liečbe, ale nezlepšilo sa to tak, aby som mohol hrať,“ skonštatoval pred podujatím v Orlande Tiger, ktorý však verí, že ďalší týždeň na The Players už absentovať nebude.

Golfový veľvyslanec Arnold Palmer, ktorý opustil náš svet pred tromi rokmi vo veku 87 rokov, odohral posledný švih na vlastnom turnaji pred 15 sezónami. Turnaj s jeho menom, Arnold Palmer Invitational je určený pre „pozvaných“ hráčov z US PGA Tour. Môže na ňom štartovať maximálne 120 hráčov na základe dvoch desiatok kritérií.

Okrem Woodsa vynechajú podujatie vo floridskom Bay Hill aj jeho krajania Dustin Johnson, Justin Thomas, Xander Schauffele, Jordan Spieth a španielski borci Jon Rahm so Sergiom Garcíom. Od roku 1979 sa tento turnaj pravidelne koná v Bay Hill Clube and Lodge v Orlande. Ihrisko má par 72 a dĺžku 6746 metrov.

Na turnaji s celkovou dotáciou prevyšujúcou čiastku 9 miliónov dolárov (8,049.536 eur) obhajuje vlaňajšie prvenstvo Rory McIlroy zo Severného Írska. Minimálne rovnakú pozornosť divákov a médií však bude rozhodne pútať aj Rickie Fowler.

Ambiciózny Američan si totiž v spolupráci s firmou Puma pripravil opäť výbavu s odkazom na legendárneho golfového kráľa. Nejde však o žiadnu novinku. Už vlani sa spojil s nadáciou Arnolda Palmera a jeho ženy Winnie, pričom predajom „obrandovaného“ oblečenia a topánok, v ktorých štartoval na turnaji, pomohol vyzbierať 46.000 USD (40.690 eur).

Športovo-marketingová „promotion“ tak úspešne pokračuje aj v tejto sezóne. Miláčik publika Fowler si pripravil špeciálnu edíciu topánok, šiltoviek a vlastný „stand bag“. To všetko je prirodzene graficky doplnené farebne ikonický dáždnikom z Bay Hill.  Aj tento „equipment“ poputuje do aukcie, z ktorej výťažok dostane Nadácia Arnold and Winnie Palmer Foundation.


Topánky a čapice sa potom dostanú aj k bežným zákazníkom. Obuv stojí 250 amerických dolárov (220 eur) a cena šiltoviek je stanovená na 40 USD (35 eur). Špeciálne topánky s portrétom Arnieho si nechal vyobraziť na priehlavku aj jeho vnuk Sam Saunders. Slovenský reprezentant Rory Sabbatini v Bay Hill štartovať nebude.

-jj-

 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv