Neprehliadnite

Phoenix Open: Víťazného Fowlera nezastavil ani zlý finiš

 

Napriek nevydarenému záverečnému dejstvu vyhral americký golfista Rickie Fowler turnaj Waste Management Phoenix Open v americkom Scottsdale. Tridsaťročný zámorský borec si po takmer ročnom čakaní pripísal piaty triumf na US PGA Tour. Rory Sabattini po prvý raz pod slovenskou vlajkou neprešiel katom.

Fowler v nedeľu premrhal náskok piatich úderov, ale nakoniec uhájil prvú priečku o dve rany pred Juhoafričanom Brandenom Graceom. Americký golfista pokazil v daždi a vetre najmä jedenástu štvorpárovú jamku, na ktorej poslal biely projektil dvakrát do vody a zaznamenal triple bogey.

„To nebola žiadna sranda. Jedenástka to mohla celé otočiť,“ vysvetľoval Fowler. Na piatej jamke zahral double bogey. Hrozbu ďalšieho nezdaru v poslednom kole odvrátil vďaka dvom berdíkom v závere. Aj tak je Fowlerových 74 úderov najhorším výkonom víťaza Phoenix Open v poslednom kole v histórii turnaja, ktorý sa koná od roku 1932.

Fowler má hneď niekoľko dôvodov na radosť. Na zakliatom ihrisku prelomil nešťastnú bilanciu, pretože tam v minulosti skončil dvakrát druhý. Súčasne si vylepšil turnajovú štatistiku, keď viedol po troch kolách, pretože doteraz uspel len raz zo šiestich prípadov. „Na zdravie. Aj šampanské chutí podstatne lepši, keď sa pije na počesť víťazstva,“ skonštatoval počas tlačovej konferencie s úsmevom na perách Fowler.

Naturalizovaný slovenský reprezentant Sabattini predviedol na ihrisku TPC Scottsdale dve rozdielne kolá a tak za hranicou katu napokon zaostal o päť úderov. Rodák z juhoafrického Durbanu síce zahral prvé kolo na 69/-2, ale v druhom dejstve si výrazne pohoršil (77/+6), takže nakoniec skončil na skóre 146/+4.

Sabattini, ktorý má ambície reprezentovať Slovensko na OH 2020 v Tokiu v prvom kole zapisoval päť berdíkov, ale aj tri bogey. V piatok sa však nevyhol jednému „dabláču“, ku ktorému pridal jeden birdie a päť bogey. Manžel Slovenky Martiny Štofaníková, ktorý doteraz v kariére vyhral na US PGA Tour poltucet turnajov. V aktuálnom svetovom rebríčku figuruje na 212. mieste, vo FedEx Cupe mu patrí 154. pozícia (58 bodov).

Konečné výsledky turnaja Phoenix Open 2019 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv