Neprehliadnite

Tournament of Champions: Medzi šampiónmi diktoval Schauffele

 

Ako prvý víťaz v roku 2019 sa do kalendára US PGA Tour zapísal Xander Schauffele. Dvadsaťpäťročný Američan zahral v nedeľu na Sentry Tournament of Champions parádnych 62 úderov (-11) a o jedinú ranu triumfoval pred krajanom Garym Woodlandom.

Nováčik roka 2017 si pripísal už svoje štvrté víťazstvo na najprestížnejšom okruhu. V záverečnom dejstve si na Plantation Course na Kapalue pomohol aj dvomi „hole-outmi“ do íglu. Prvý prišiel na deviatke a druhý na dvanástke. Obe fantastické rany boli kľúčom k víťazstvu.

Okrem dvoch íglov zahral na každej deviatke sériu štyroch berdíkov na piatich jamkách. Druhá z dvoch nedeľných birdie sérii sa zrodila na záverečných piatich jamkách turnaja a definitívne Schauffeleho nasmerovala k titulu.

Posledný a rozhodujúci berdík prišiel na päťparovej osemnástke, na ktorej trafil víťaz parádnu druhú ranu do grínu. Pat na ígl ešte nepremenil, ale aj krátke doklepnutie do birdie mu na tesné víťazstvo stačilo. Ani po svojom triumfe sa však necítil ako golfový suverén.

„Úprimne neviem, ale, znie mi to divne. Proste sa stále cítim ako outsider. Mám pocit, že dokiaľ nie ste najlepší, stále ste ten, kto útočí. Sú tu chlapci ako Bryson (DeChambeau), JT (Justin Thomas) alebo Brooks (Koepka), ktorí to v poslednej dobe drtia,“ skonštatovala Schauffele.

Na tretej priečke skončil práve Justin Thomas, ktorý si do Top 3 pomohol rovnako parádnym nedeľňajším kolom za 65 úderov (-8). Za víťazom zaostal v celkovom súčte o päť úderov. Na delenom štvrtom mieste skončila o ďalšie tri rany späť trojica Dustin Johnson, Marc Leishman a Rory McIlroy.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv