Neprehliadnite

Desert Classic: Long využil Leftyho patovanie, Slovák Sabbatini 57.

 

Tri kolá udával tón americký golfista Phil Mickelson na turnaji Desert Classic, ale 44. titul na US PGA Tour nakoniec nezískal. Vo finále v La Quinte zle patoval a premiérový triumf získal jeho krajan Adam Long. Slovenský reprezentant Rory Sabbatini po nevýraznom záverečnom dejstve obsadil delenú 57. pozíciu.

Nováčik na najprestížnejšom mužskom okruhu Long zvíťazil o ranu pred Mickelsonom a Kanaďanom Adamom Hadwinom vďaka birdie na poslednej jamke. „Je to neuveriteľné. Celé kolo to bola show Phila a Adama. Ja som sa sústredil na seba a pripravoval si šance na birdie. Možno to vyzerá, že mi výhra spadla z neba, ale už dva roky idem za tým správnou cestou,“ povedal 31-ročný Long.

Profesionálom sa Log stal v roku 2010, hrával nižšie súťaže ako Mackenzie Tour v Kanade a americkú Web.com Tour, z ktoré sa dostal na US PGA Tour. A teraz sa pri svojom šiestom štarte na elitnom okruhu dočkal triumfu, vďaka ktorému si tiež zahrá po prvý raz na major turnaji – v apríli pocestuje do Augusty na slávny US Masters.

Do záverečného dňa išiel „Lefty“ Mickelson s náskokom dvoch úderov, ale hneď na prvej jamke zahral bogey a celé dejstvo sa trápil na grínoch. „Takto zle som už dlho nepatoval. Nemohol som dostať loptičku do jamky,“ povedal víťaz Desert Classic z rokov 2002 a 2004.

Slovák Sabbatini kvôli najhoršiemu štvrtému kolu so 73 údermi sa prepadol v konečnom hodnotení o 28 priečok. Celkovo zapisoval skóre 277/-11 (68+70+66+73). V záverečnom dejstve skóroval slovenský reprezetant len dvakrát na druhej deviatke na 13. a 16. jamke. Inak obišiel ihrisko v pare. Počas celého turnaja zahral  len raz double bogey.

V štatistike patovania patrila rodákovi z juhoafrického Durbanu 19. priečka a opäť potvrdil kvalitnú záchranu v pieskových prekážkach (12. miesto). Sabbatini absolvoval slovenskú premiéru na turaji Sony Open na Havajských ostrovoch, kde skončil delený 33.

Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej je v aktuálnom fedexcupovm rebčíku so ziskom 55 bodov na 139. mieste. Vo svetovom rankingu okupuje adept na OH 2020 v Tokiu 206. miesto s bodovým priemerom 71,1. Prvý turnaj v novom roku má za sebou aj svetová jednotka Justin Rose. Angličan zaostal za víťazom o 12 úderov na 34. pozícii.

Konečné výsledky turnaj Desert Classic nájdete tu:

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv