Neprehliadnite

Australian PGA Championship: Austrálčan Smith doma prorokom, na Zlatom pobreží obhájil titul

 

Austrálsky golfista Cameron Smith obhájil prvenstvo na domácom turnaji European Tour v Gold Coast. Zatiaľ čo pred rokom 25-ročný hráč triumfoval na turnaji Australian PGA Championship až v dodatočnom rozstrele, tentoraz zvíťazil s náskokom dvoch úderov pred favorizovaným krajanom Marcom Leishmanom.

O tretie miesto sa podelili ďalší Austrálčan Matthew Millar s Angličanom Rossom McGowanom, který v záverečnom dejstve vylepšil s 63 ranami rekord ihriska. Na Australian PGA Championship sa podarilo zopakovať víťazstvo naposledy v roku 2001 Robertovi Allenbymu.

Smith išiel do posledného dňa s náskokom troch úderov a nezlomili ho ani dve bogey na úvodných štyroch jamkách. Chyby vo zvyšnej časti turnaja, ktorý mal celkovú dotáciu necelý milión dolárov (845.964 eur) napravil kvartetom berdíkov a dohral s celkovým skóre -16.

„Zahral birdie, keď potreboval, zaslúži si poklonu,“ povedal o desať rokov starší a skúsenejší Leishman, ktorý sa na Smitha doťahoval v úvode záverečného dňa tromi berdíkmi v rade. „Mrzí ma, že som to nedotiahol, ale aspoň som to poriadne zdramatizoval,“ dodal 21. hráč svetového rankingu.

Konečné výsledky turnaja Australian PGA Championship nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv