Neprehliadnite

Svetový pohár: Historický triumf pre Belgicko vďaka Pietersovi s Detryom

 

Thomas Pieters a Thomas Detry ovládli Svetový pohár dvojíc v golfe a po prvý raz v histórii súťaže, ktorá sa hráva od roku 1953, získali titul pre Belgicko. Na 59. ročníku turnaja s dotáciou 7 miliónov USD zvíťazili v Melbourne po dvoch kolách foursomov a dvoch dejstvách fourballov o tri údery pred domácou Austráliou a Mexikom.

Dánski obhajcovia trofeje z roku 2016 – Sören Kjeldsen a Thorbjörn Olesen sa museli tentoraz u protinožcov uspokojiť so štvrtým miestom, o ktorý sa delili s kanadskými reprezentačnými golfistami. Oba tímy stratili na víťazov ďalšie tri rany.

„Je to ako splnený sen. Nič sa nevyrovná reprezentovaní svojej krajiny na druhom konci zemegule,“ uviedol 25-ročný Detry, pre ktorého je triumf v Melbourne prvým veľkým úspechom v športovej kariére. „Je úžasné, že sme pridali naše mená na zoznam, keď vidíte tých skvelých hráčov, ktorí už na pohári figurujú,“ dodal.

Detryho niekdajší spoluhráč z tímu University of Illinois Pieters už má na konte tri profesionálne víťazstvá na turnajoch European Tour. „Je to skvelý pocit. Už to trvalo dlho, čo som naposledy niečo vyhral, a toto je rovnako dobré ako individuálny titul,“ pochvaľoval si o rok starší Pieters.

Kompletné výsledky turnaja World Cup of Golf 2018 v Melbourne nájdete tu:

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv