Neprehliadnite

Súťažný golf sa vrátil do Pakistanu

 

Po bradatých 11 rokoch sa vrátil do Pakistanu medzinárodný golf. V islamskej krajine s tretím najväčším počtom moslimov na svete sa postupne uvoľňuje napätá atmosféra a zlepšujú bezpečnostné pomery. Vďaka tomu sa nedávno v Karáči konal turnaj  UMA CNS Open Championship z kalendára Asian Tour s dotáciou 300.000 dolárov, na ktorom štartovalo 132 golfistov z celého sveta.

Od roku 2007 sa v Pakistane nehrala žiadna významná golfová túra. Posledný plánovaný ívent zrušili organizátori pred 10 rokmi po vlne povstaleckých útokov. Riziková zóna pre zahraničných športovcov v Pakistane sa zmenila v roku 2009, keď prebehol útok na autobus kriketového tímu zo Srí Lanky, pri ktorom prišlo život osem ľudí. Odvtedy do tejto hornatej ázijskej krajiny zahraničné športové expedície nejazdili.

Situácia sa zlepšila až po vojenskej operácii na severozápade krajiny pri hraniciach s Afganistanom a tiež vo veľkých mestách. Prejavilo sa to hlavne v národnom športe číslo jeden, ktorým je kriket. V rámci finále pakistanskej Superligy už do krajiny pricestovala celá rada svetových hviezd. V posledných  mesiacoch už tam odohrali série zápasov reprezentácie Zimbabwe aj Srí Lanky.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv