Neprehliadnite

Spilková prvou Češkou s plnou kartou na LPGA Tour

 
Klára Spilková oslavuje historický prielom, ako prvá česká golfistka si zaistila hraciu kartu na najprestížnejšej svetovej sérii LPGA Tour. V osemkolovej záverečnej fázy kvalifikácie síce neudržala vedenie z predchádzajúcich dní, ale konečné štvrté miesto jej na vstupenku medzi svetovú elitu bezpečne stačilo.
Pražská rodáčka sa bezpečne vošla medzi 48 hráčok, ktoré si v Severnej Karolíne na ihrisku Pinheurst vybojovali možnosť štartov na LPGA Tour v budúcom roku.  Ale bola to drina, žiadna golfová rozprávka pre slabšie povahy.

„Kvalifikácia bola dlhá a únavná. Odpočítavala som jednotlivé kolá, ale pri samotnej hre som sa cítila výborne. Povedala som si, že na seba nebudem nijako tlačiť a hrala som to, čo som potrebovala. Triafala som ferveje, zasahovala gríny a hrala na dva paty,“ opísala olympionička Spilková.

Dvadsaťtriročná účastníčka olympiády v Riu de Janeiro a vlaňajšia víťazka turnaja Ladies European Tour v marockom Rabate mala po dvoch turnajoch na ihriskách číslo šesť a sedem v Pinehurste skóre -11. Od druhého do šiesteho kola sa držala na čele.

„Pred štartmi som bola nervózna, ale pri samotnej hre už nie. Sústredila som sa a hrala som na pohodu a s úsmevom. Obe ihriská mi sedeli, hrám rovné rany, takže mi užšie ferveje, ani bunkery a vody nevadili,“ vysvetlila členka reprezentačního Czech Golf Teamu a rovnako globálneho celku KPMG, ktorého členom je napríklad aj legendárny Phil Mickelson.

Pred ôsmym kolom mala viacmenej jasno, že o kartu na LPGA nepríde a zahrala v ňom tri rany nad par. Celkovo mala skóre -11 a iste udržala štvrté miesto. „Hrala som znovu naplno, možno trochu viac na riziko než predtým, ale skúšala som skórovať. Aj keď sa to nepodarilo, som s výsledkom spokojná,“ dodala Spilková, ktorá bola svojho času aj pravidelnou účastníčkou turnaja Slovak Ladies Open na Táľoch.

Po záverečnom pate na ihrisku Pinhehurst objala kedíka Martina Konečného a utierala slzy dojatia. „Dokázali sme to!“ napísala Spilková na sociálnych sieťach. „Mám kartu na LPGA Tour pre budúci rok. Po tých troch týždňoch hry v rade to bol pre mňa výnimočný moment. Ďakujem všetkým,“ dodala Spilková, ktorá má v pláne hrať v budúcej sezóne súčasne aj niektoré turnaje na Ladies European Tour, aby mala šancu kvalifikovať sa na Solheim Cup.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv