Neprehliadnite

Ryder Cup: Fatálna nehoda, diváčka prišla o oko!

 

Tohtoročný Ryder Cup sa natrvalo zapísal do pamäte miliónov fanúšikov celom svete, avšak menej šťastné spomienky zostanú Corine Remandeovej. Fanúšičku zasiahla počas prestížneho súboja golfová loptička do pravého oka, na ktoré teraz nevidí. Údajne má v pláne požadovať od organizátorov finančné odškodnenie.

Tradičný pokrik „fór“ sprevádza športový život všetkých golfistov, ktorí vedia, že pri danom pokriku treba byť pozorný pretože vzduchom letí nepresná rana. Väčšinou to na zelených kobercoch končí úsmevmi, na súťažných turnajoch nepresná hviezda odovzdá s ospravedlnením podpísanú rukavičku a golfovému nadšencovi trafenému loptičkou cenná relikvia bolestnú skúsenosť vynahradí.

Podstatne horšie však dopadla diváčka pri nedávnom Ryder Cupe vo Francúzsku neďaleko Paríža, kde jej zablúdená rana spôsobila vážne zranenie pravého oka. Remandeovú zasiahol v piatok americký borec Brooks Koepka, ktorý je známy svojimi dlhými odpalmi. Zámorský golfista v zápase proti Európe hneď, že je zle. Biely projektil po jeho odpale drajvrom na šiestej jamke ihriska Le Golf National vyštartoval výrazne doľava.

Loptička zapadla medzi skupinku divákov, ktorí lemovali fervej, a trafil do hlavy 49-ročnú Remandeovú. „Došlo k tomu veľmi rýchlo. Ani som necítila bolesť, keď ma  loptička zasiahla Ale zrazu si mi z oka začala valiť krv,“ opísala golfová fanúšička incident, ktorý pre ňu bude mať trvalé následky.

„Vyšetrenie ukázalo zlomeninu očnice a explóziu očnej buľvy,“ povedala pre médiá Remandeová. Lekárom v parížskej nemocnici sa podarilo buľvu zošiť, ale na pravé oko už neuvidí. Dvojnásobný šampión US Open Koepka sa jej hneď na mieste ospravedlnil, ale trojnásobný major víťaz bol po incidente viditeľne otrasený a predviedol niekoľko nevydarených úderov.

„Na neho nahnevaná nie som. Ale od organizátorov som od tej doby, čo ma odviezli, nič nepočula,“ posťažovala si poškodená žena. Od organizátorov teraz požaduje odškodné, ktoré by pokrylo liečbu. „Viac než čokoľvek iného chcem, aby sa postarali o všetky lekárske náklady a výdavky, aby sa vylúčilo riziko infekcie,“ uviedla Remandeová. Vedenie European Tour plánuje nehodu vyšetriť.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv