Neprehliadnite

Nové mená vo svetovej Siene slávy

 

Do svetovej golfovej Siene slávy pribudlo päť nových členov. Do prestížnej spoločnosti budú v júni budúceho roku na ceremoniáli v Pebble Beach uvedení Retief Goosen, Peggy Kirková-Bellová, Billy Payne, Dennis Walters a golfová diva Jan Stephensonová.

Uvedené kvinteto mien vzišlo z pätnástich finalistů, ktorí dostali od šestnásťčlennej výberovej komisie viac než 75 percent hlasov. Odborná komisia pozostávala z golfových odborníkov, akými sú Jack Nicklaus, Gary Player, Nancy Lopezová či Annika Sorenstamová.

Dva zo siedmich turnajových titulov Retiefa Goosena na US PGA Tour sa zrodili na US Open v roku 2001 a 2004. Dnes má 49-ročný Juhoafričan na konte po celom svete celkovo 36 prvenstiev. Okrem iného je tiež dvojnásobným víťazom Order of Merit, čo je rebríček príjmov na European Tour.

Američanka Peggy Kirková-Bellová zomrela v roku 2016 a do Siene slávy ju uviedli in memoriam v kategórii za celoživotné úspechy a prínos. V roku 1949 ovládla major turnaj, ale preslávila sa predovšetkým celoživotnou prácou a obhajobou ženského golfu.

V sezóne 1990 získala cenu Boba Jonesa, čo je najvyššie ocenenie, ktoré udeľuje USGA. V roku 2002 sa stala prvou ženou, ktorú prijali do Svetovej siene slávy učiteľov golfu. Za celoživotné dielo bude do Siene slávy prijatý aj Billy Payne,

Američan Payne v roku 2017 odišiel do dôchodku, pričom do tej doby pôsobil ako predseda legendárneho klubu Augusta National. Počas funkčného obdobia dnes 70-ročný Payne urobil z Augusty jeden z najväčších golfových klenotov na svete. Do tradičného a konzervatívneho klubu otvoril dvere prvým ženám.

Dennis Walters je známy golfový umelec a špecialista na trikové údery, ktorý v roku 1979 po kolízii s golfovým vozíkom ochrnul od pasu dole. Golf ale miloval naďalej a počas svojej kariéry v zábavnom priemysle absolvoval aj na invalidnom vozíku viac ako 3000 predstavení.

Šesťdesiatročná Jan Stephensonová mieri do Siene slávy v ženskej kategórii. Je považovaná za jednu z najkrajších profesionálnych golfistiek všetkých čias. Vyhrala 16-krát na LPGA Tour crátane troch majorov. Bola jednou z priekopníčok, ktoré urobili ženský golf atraktívny a vnášala do neho prvok zdravého sex appealu.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv