Neprehliadnite

LPGA Q-Series: Spilková postúpila do finále kvalifikácie o LPGA Tour

 

Naďalej živí nádej, že si zaistí miesto v najprestížnejšej golfovej sérii sveta. Klára Spilková prešla do finále kvalifikácie o LPGA Tour a v dvojturnajovom súperení v rezorte Pinehurst bude bojovať o účastnickú kartu na americkú sériu. V druhej fáze bojov o postup uviazli v kvalifikačnom site ďalšie Češky Šideri Váňová a Karolína Vlčková.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Prahy Spilková obsadila vo Venice na Floride so skóre -7 v konkurencii 193 hráčok delené štvrté miesto a isto sa vošla medzi 41 postupujúcich. Váňovej chýbali dva údery, Vlčková odstúpila so skóre +11 po treťom dejstve.

„Ihrisko na kvalifikáciu mi sedí a dlho som sa tešila, že si tu po roku zase zahrám. Hralo sa mi veľmi dobre. Od prvého kola som nijako netlačila a napadalo tam množstvo birdie (celkovo dvadsať). Finále som išla hrať pre radosť,“ uviedla Spilková, ktorú doprevádzal jej kedík Martin Konečný.

„Teraz si dám den voľna, prelietame do Severnej Karolíny a už sa teším na ďalšiu časť kvalifikácie,“ dodala členka reprezentácie a globálneho tímu KPMG. Finálová kvalifikácia o LPGA sa hrá po novom na dvoch štvorkolových turnajoch. Prvý turnaj sa uskutoční v Severnej Karolíne od 24. do 27. októbra na ihrisku Pinehurst č. 6. Na tento turnaj potom nadviaže druhý ívent od 31. októbra do 3. novembra na ihrisku Pinehurst č. 7.

Na oboch turnajoch sa hrá bez katu a výsledné skóre sa budú sčítavať. Celkovo golfistky čaká 144 jamiek, po ktorých získa kartu na LPGA Tour 2019 najmenej 45 hráčok s najnižším skóre, ale presný počet bude ešte len určený. Ostatné hráčky, ktoré dokončia všetky  kolá, získajú kartu na Symetra Tour 2019.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv