Neprehliadnite

Ryder Cup: Európa – USA 5:3 po prvom hracom dni

 

Po úvodnom súťažnom dni na 42. ročníku Ryder Cupu vedie tím Európy nad americkým výberom 5:3. Na ihrisku na Le Golf National neďaleko francúzskej metropoly – Paríža sa budú v sobotu hrať opäť fourbally a foursomy, v nedeľu sú na programe single.

Hráčom starého kontinentu sa v piatok vo vynikajúcej atmosfére vydarili súboje vo foursomoch, keď každá dvojica hrá s jednou loptičkou a hráči sa po rane striedajú. V nich si zverenci dánskeho kapitána Thomasa Björna po prvý raz v histórii pripísali všetky štyri body.

Po kvartete dopoludňajších zápasov hraných systémom – fourball, keď dvaja hráči v tímu hrajú každý so svojou loptičkou, pričom sa počíta na jamke vždy lepšie skóre jedného z dvojice, pritom viedli Američania 3:1.

Jedinú prehru tímu USA si dopoludnia pripísal Tiger Woods, ktorý na Ryder Cupe štartuje po dvojročnej pauze zavinenej zdravotnými problémami. V páre s Patrickom Reedom nestačili na anglicko-taliansku dvojicu Tommy Fleetwood – Francesco Molinari.


Zámorskí golfisti doteraz triumfovali v prestížnom súboji 26-krát, Európa sa radovala z poháru 13-krát a dvakrát sa zrodila remíza. Len po druhý raz sa Ryder Cup na starom kontinente hrá mimo územia Britských ostrovov a USA, po prvý raz to bolo v španielskej Valderrame v roku 1997, kde vyhrali domáci.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv