Neprehliadnite

Portugal Masters: Fisher do histórie! Ako prvý na European Tour zahral 59

 

Anglický golfista Oliver Fisher zahral ako prvý v histórii na okruhu European Tour kolo na 59 úderov. Na turnaji Portugal Masters si na ihrisku s parom 71 zapísal do skórkarty jeden eagle a deseť berdíkov. V polovici súťaže vo Vilamoure sa delí o vedenie s krajanom Eddiem Pepperellom a Austrálčanom Lucasom Herbertom.

„Paráda. Začal som tromi birdie a potom sa to rozbehlo. Úžasný deň. Bavil som sa a snažil si to užívať,“ uviedol Fisher, ktorý zažil najväčší moment slávy od roku 2011, keď vyhral Czech Open v Čeladnej a získal doteraz jediný titul na elitnom európskom okruhu.

Tridsaťročný hráč, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 287. miesto, mohol rekordný výkon ešte vylepšiť, jeden pat zo zhruba ôsmich metrov ale skončil tesne mimo jamky. Hranicu 60 úderov prelomil Fisher ako prvý v 46-ročnej histórii European Tour. Na európskom okruhu doteraz štatistiky zaznamenali 19 kôl na 60 rán. Na americkej PGA Tour už registrujú desať výkonov pod 60 úderov. Rekordmanom je Jim Furyk, ktorý v roku 2016 na Travelers Championship zaznamenal 58 rán.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv