Neprehliadnite

Európsku amatérsku šampiónku z Penati zavraždili priamo na ihrisku

 

Úradujúcu amatérsku majsterku Európy v golfe, ktorá nedávno triumfovala na šampionáte v slovenskom rezorte Penati, Celiu Barquínovú našli mŕtvu na ihrisku Coldwater Golf Links v americkom Amese. Podľa vyšetrovateľov zomrela 22-ročná španielska študentka Iowa State University na následky zranení po napadnutí.

Polícia následne zadržala rovnako starého bezdomovca, ktorého obvinila z vraždy. Podľa policajnej správy našli golfisti v pondelok ráno na ihrisku opustený vak. Telo Barquínovej objavila políca neďaleko inkriminovaného miesta.

Policajti zadržali podozrivého Collina Daniela Richardsa a objavili aj nôž a oblečenie od krvi. Mladého bezdomovca obvinili z vraždy prvého stupňa za čo mu hrozí až doživotný trest väzenia. „Sme zničení. Celia bola nádherný človek, všetci ju mali radi,“ povedala jej trénerka Christie Martensová.

Rodáčka zo španielskeho Puente San Miguel sa počas svojho štúdia v USA zaradila medzi hviezdy univerzitného golfu. V roku 2014 reprezentovala na olympijských hrách mládeže, potom so španielskymi výbermi zbierala pódiová umiestnenia na ME družstiev a vrcholom jej amatérskej kariéry bol triumf na európskom šampionáte v Šajdíkových Hmencich neďaleko Senice.

Necelé dva mesiace pred svojou smrťou zahrala Barquínová v Penati Golf Resorte v 3. kolo nový rekord ihriska so 63 ranami, čo jej otvorilo cestu k titulu. Víťazstvo jej zároveň zaistilo pozvánku na budúcoročný British Open, v tejto sezóne sa už kvalifikovala na US Open, a zdalo sa, že jej vstupu medzi profesionálky nič nebráni.

 

„Bola to hráčka, ktorá nepochybne mierila do absolútnej špičky,“ citovali médiá z Pyrenejského polostrova technického riaditeľa Španielskeho golfového zväzu Nacha Gerváse. Golfový talent Barquínovej však už navždy zostane nenaplnený. Podľa vyšetrovateľov je zrejmé, že v osudný deň došlo k tvrdému súboju, Barquínová sa zrejme aktívne bránila, pretože obvinený Richards má ne tele množstvo škrabancov, aj hlbokú reznú ranu na ruke. Polícia neskôr objavila aj zakrvavené trenírky a nôž.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv