Neprehliadnite

Audi quattro Cup 2018: Slovenské duo Beňovičová – Šimíček v Kitzbüheli strieborné

 


Slovenský amatérsky golf si zlepšuje medzinárodné renomé! Po minuloročnom historickom triumfe Karola Konárika ml. a Tomáša Luciaka (Tri Duby Golf Resort Sliač) na celosvetovom finále Audi quattro Cupu v Mexiku, skončili slovenskí amatéri Ivona Beňovičová a Jakub Šimíček tento rok v Rakúsku strieborní.

Už 28. ročník najväčšieho celosvetového amatérskeho turnaja na svete sa uskutočnil v termíne 23.-27. septembra 2018 v rakúskom Kitzbüheli v Golfclube Schwarzsee-Reith. Do tohtoročného Audi quatrro Cupu vrátane kvalifikačnej fázy sa zapojilo okolo 80.000 hráčov zo 43 krajín, ktorí dovedna odohrali 645 kvalifikačných turnajov.

Audi quattro Cup už 16 rokov neoddeliteľne patrí medzi najobľúbenejšie golfové turnaje aj na Slovensku. V roku 2018 sa na štyroch kvalifikačných íventoch predstavilo celkovo 360 hráčov, ktorí splnili výberové kritéria. Víťazi národného finálového turnaja, ktorý sa odohral v CG Gray Bear Tále, cestovali do Kitzbühelu na svetové finále. Svetové finále pozostáva z dvoch súťažných kôl.


Víťazi slovenského finále Beňovičová so Šimíčkom svojim vynikajúcim umiestnením „na bedni“ potvrdili neustále sa zvyšujúcu kvalitu slovenského amatérskeho golfu. Napriek náročnému kvalifikačnému systému slovenského Audi quattro Cupu sa Beňovičová stala historicky prvou ženskou víťazkou národného finále. Spolu so Šimíčkom zahrali skóre 12 pod par (84 stablefordových bodov):

„Hralo sa vo veľmi náročných podmienkach. Tréning aj hracie dni poznačilo veľmi chladné a vlhké počasie, keď teplomer ukazoval teploty iba tesne nad nulou. Ihrisko bolo veľmi ťažké. Prvá deviatka bola plná 450 metrových štvor-párov a druhá bola profilom porovnateľná rakúskemu Adamstalu. Hralo sa bez autíčok, napriek tomu sme sa počas oboch hracích dní sústredili na našu hru a na každú jednu ranu. Sme veľmi šťastní za tento úžasný výsledok a neopakovateľný zážitok,“ povedala Beňovičová.

Koncern Audi so svojimi značkami Audi, Ducati a Lamborghini je jedným z najúspešnejších výrobcov automobilov a motocyklov v segmente premium. Je celosvetovo zastúpený na vyše 100 trhoch a vyrába v 16 závodoch v dvanástich štátoch. K 100-percentným dcérskym spoločnostiam Audi AG patria okrem iných Audi Sport GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Taliansko) a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Taliansko).


V roku 2017 koncern Audi odovzdal zákazníkom približne 1,878.000 automobilov značky Audi, 3815 exemplárov športových automobilov značky Lamborghini a 55.900 motocyklov značky Ducati. V obchodnom roku 2016 spoločnosť Audi AG dosiahla pri obrate 59,3 miliardy eur operatívny zisk 3,1 miliardy eur. V súčasnosti koncern Audi zamestnáva celosvetovo približne 90.000 pracovníkov, z toho približne 60.000 v Nemecku. Audi sa sústreďuje na nové produkty a ekologické technológie pre budúcnosť mobility.

485187122

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv