Neprehliadnite

„Tragická sezóna“ v podaní Sergia Garcíu

 

Svetoznámy golfista Sergio García by zrejme na finišujúcu sezónu rád rýchlo zabudol. Španielsky profesionál, ktorý sa okrem iného nekvalifikoval na US PGA Tour do záverečného Playoffs FedEx Cupu, neobhájil triumf na US Masters a celkovo zaznamenal v sezóne 2017/2018 najhoršie výsledky v doterajšej kariére.

Vôbec po prvý raz bude chýbať García v boji o rozprávkovú prémiu 10 miliónov dolárov, ktorá je určená pre celkového víťaza v Fedex Cupe. Od roku 2007 sa ešte nestalo, aby španielsky šampión desiatich turnajov z kalendára US PGA chýbal v záverečnej vyraďovacej časti.

V aktuálnom ročníku to skrátka „El Niňovi“ nesype. Zle je to výsledkovo na US PGA aj European Tour. García odohral v zámorí celkovo 15 turnajov, lenže osemkrát neprešiel katom a len trikrát skončil v Top 10. To je na bývalého hráča elitnej svetovej desiatky, ktorý aktuálne figuruje na 25. mieste, skutočne málo.

García nezachránil spackaný rok ani na poslednom turnaji základnej fázy. Na Wyndham Championship musel skončiť do 20. miesta, ale obsadil 24. priečku, čo nestačilo na postup medzi najlepších 125 hráčov. „Snažil som sa, ale už bolo neskoro. Hrať s vedomím, že musíte, nie je ľahké. Tento rok bol po golfovej stránke špatný, budúca sezóna sa snáď zmení,“ komentoval García.

„Tragické“ boli aj výkony Garcíu na major turnajoch. Ani na jednom z elitných turnajov totiž neprešiel katom, čo sa mu  za posledných takmer 20 rokov tiež nepodarilo. Zachrániť nevydarený rok tak môže Španiel stále na European Tour. V Race to Dubai figuruje na 38. priečke a priestor na zlepšenie ešte má, ale zisk titulu pri aktuálnej forme, by bol skôr prekvapením.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv