Neprehliadnite

Northern Trust: Sympaťák s bekovkou útočí na Ryder Cup

 

Americký golfista Bryson DeChambeau ovládol turnaj The Northern Trust v Paramuse, získal tretí titul na US PGA Tour a výrazným spôsobom sa tlačí do nominácie USA pre Ryder Cup. Dvadsaťštyriročný hráč sa navyše dostal do vedenie v rebríčku FedEx Cupu, ktorého celkový víťaz zinkasuje prémiu 10 miliónov dolárov.

Prvý turnaj play-off FedEx Cupu zvládol DeChambeau suverénne. Po štyroch kolách mal skóre -18 a o štyri rany zdolal krajana Tonyho Finaua. DeChambeau, ktorý je známy aj vďaka svojej čiapke-bekovke, za sebou nechal silných konkurentov. Na chrbát mu dýchal napríklad v tejto sezóne dvojnásobný major šampión Brooks Koepka z USA, ktorý obsadil delené ôsme miesto s odstupom siedmich rán.

„Je skvelé, že som dokázal udržať náskok celé finálové kolo a kontroloval emócie,“ pochvaľoval si aktuálne dvanásty hráč svetového rankingu, ktorý už pred posledným dejstvom viedol o štyri rany. „Ak vydržím hrať rovnako dobre a vyrovnane aj naďalej, môžu sa udiať veľké veci,“ doplnil hráč, ktorý má nezvykle všetky palice rovnako dlhé a drží ich v dlaniach.

Pokiaľ víťaz júnového podujatia Memorial Tournament naplní svoje slová, má veľkú šancu po prvý raz si zahrať Ryder Cup. Americký kapitán Jim Furyk bude vyberať pre tradičný a prestížny súboj s Európou kvarteto hráčov na voľnú kartu a DeChambeau je horkým kandidátom. „Jediné, čo pre to môžem urobiť, je ďalej hrať na jednotku,“ vyhlásil DeChambeau.

„Jeho srdce horí pre golf, je zapálený, nesmierne inteligentný a golfovej hre sa plne oddáva. Predovšetkým sa stále snaží zlepšiť a napredovať,“ zložil DeChambeauovi poklonu hviezdny krajan Tiger Woods. Ten síce v sobotu zahral v tejto sezóne po prvý raz kolo bez bogey, ale inak sa trápil na grínoch a so skóre -4 skončil na delenom 40. mieste.

Na budúci týždeň v americkom Nortone sa predstaví už len najlepšia stovka hráčov z aktuálneho poradia FedEx Cupu, následne v Newtown Square už len elitná sedemdesiatka a tradiční finále v Atlante od 20. do 23. septembra je vyhradené len pro tridsať najlepších golfistov tejto sezóny. Český golfista v nemeckých službách Alex Čejka vypadol z elitnej stovky FedEx Cupu a na turnaji Dell Technologies Championship už štartovať nebude.

Konečné výsledky turnaja Northern Trust nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv