Neprehliadnite

US Senior Women’s Open: Premiérový ročník korisťou Laury Daviesovej

 

Možno to viacerých golfových priaznivcov prekvapí, ale prvý ročník turnaja US Senior Women’s Open sa uskutočnil až v tejto sezóne. Konkrétne minulý týždeň, keď na úplne novú trofej vyryli ako prvé meno anglickej golfovej lady Laury Daviesovej.

A treba povedať, že absolútne zaslúžene. Daviesová totiž na premiérovom šampionáte organizácie USGA pre golfistky staršie ako 50 rokov úplne dominovala. Ako jediná sa v Chicago Golf Clube dostala pod par vo všetkých štyroch kolách a so skóre -16 vyhrala o priepastných desať úderov.

„Je skvelé vidieť túto trofej vôbec po prvý raz odovzdávať. Mne sa navyše podarilo dostať na ňu svoje meno ako prvý. Tento šampionát sa bude hrávať ešte mnoho rokov, ale bude tu len jedna prvá víťazka. Je to pre mňa okamžik plný hrdosti, že som vyhrala,“ zverila sa Daviesová so svojimi pocitmi.

Pre 54-ročnú Angličanku sa jednalo o 85. profesionálne víťazstvo v kariére. Musela si naň však počkať veľmi dlho. „Predtým som nevyhrala osem rokov, môj posledný triumf sa zrodil ešte v roku 2010 v Indii,“ prezradila ostrovná dáma Daviesová. Aj preto bola v nedeľu mierne nervózna, hoci mala svoj gigantický náskok: „Keď sa snažíte dokázať niečo sama sebe, preukázať, že ešte stále môžete vyhrávať, tak to na vás vyvinie určitý tlak.“


„Toto víťazstvo radím nesmierne vysoko. Veď ide o akciu USGA. Je náročné porovnávať turnaje, tento ale bude veľmi vysoko na mojom osobnom zozname úspechov,“ dodala šťastná Daviesová, ktorá má na konte aj štyri major tituly a 45 triumfov na turnajoch z kategórie Ladies European Tour. Z druhého miesta sa v Illinoise radovala skúsená Američanka Juli Inksterová (-6).

Pod par sa dostali ešte ďalšia Angličanka Trish Johnsonová (-4) a Američanka Danielle Ammaccapaneová (-1). Na turnaji na seba upozornila tiež 79-ročná Joanne Carnerová, ktorá sa v 1. kole blysla výkonom rovnakým ako je jej vek. S celkovým skóre +16 ale neprešla katom po druhom kole. Napriek tomu bola pre mnohých hrdinkou celého turnaja.

Konečné výsledky turnaje US Senior Women’s Open nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv