Neprehliadnite

R&A ignoruje Donalda Trumpa

 

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že škótske ihrisko v Turnberry má viacero nedostatkov a preto nehostilo British Open už deväť rokov. Skutočná príčina je však zrejme oveľa prozaickejšia.

Rezort na juhozápade Škótska síce stále figuruje v rotačnom systéme, ale od roku 2014 je jeho majiteľom súčasný prezident USA Donald Trump. A práve preto R&A britský major v najbližších rokoch do Turnberry nepridelí.

V roku 2009 sa tam uskutočnil pamätný turnaj, keď 59-ročný veterán Tom Watson takmer vyhral svoj šiesty Klaretový džbán. Nakoniec ho v play-off zdolal Stewart Cink. Najbližší voľný rok pre British Open je 2022, ale nevyzerá to, že by sa Turnberry, ktoré je v rotácii zo všetkých ihrísk najkratšiu dobu, dočkalo.

„V roku 2021 budeme oslavovať 150. výročie The Open v St. Andrews. A pre nasledujúci rok 2022 pôjdeme južne od tejto hranice,“ poznamenal riaditeľ R&A Martin Slumbers ktorý tak naznačil, že o štyri roky dostane prednosť jeden zo štyroch anglických klubov v rotácii – Royal Birkdale, Royal St. George´s, Royal Lytham & St. Annes a Royal Liverpool.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv