Neprehliadnite

US PGA Tour – 1. kolo: Pod par zahrali len lídri, aj Woods sa trápil

 

Prvý hráč sveta Američan Dustin Johnson je s trojicou ďalších golfistov po prvom kole vo vedení na 118. ročníku major turnaja US Open. Tiger Woods a ďalší favoriti sa úvodný deň na náročnom ihrisku Shinnecock Hill trápili.

Johnson zahral úder pod par rovnako ako jeho krajania Russell Henley, Scott Piercy a Angličan Ian Poulter. Nikto ďalší už sa pod par nedostal. Piaty Američan Jason Dufner je so 70 ranami v pare, pričom v  úvodný deň mal hráči priemerné skóre cez +6, pričom Scott Stallings potreboval na jamke číslo 14 dokonca deväť úderov (pozn. quintuple bogey).

Legendárny Woods napríklad zapísal osem úderov nad par rovnako ako ďalší Američan Jordan Spieth. Rory McIlroy zo Severného Írska mal vo veterných podmienkach dokonca desať rán na par. Najhoršie dopadol Angličan Scott Gregory, európsky kvalifikant zahral len tri pary a celkovo sa dostal na +22.

Johnson zapisoval štyri birdie a tri bogey. Na šiestej jamke našiel jeho loptičku vo vysokej tráve až náhodou komentátor, ktorý na ňu šliapol. „Je potrebné hrať trpezlivo a stále koncentrovane, čo sa mi podarilo,“ povedal predvlaňajší šampión US Open. „Bolo to tvrdé, ale férové. Nedeje sa nič prekvapujúce,“ povedal Johnson.

Slušne zahrali aj olympijský víťaz Justin Rose z Anglicka a Švéd Henrik Stenson, oba majú ranu nad par. „Vietor to skomplikoval. Buď sa môžete rozplakať, alebo sa smiať a ja som si zvolil druhý variant. Ťažké podmienky mám rád,“ poznamenal Stenson.

Výsledky US Open 2018 po 1. kole:
1. Scott Piercy (USA) 69/-1, Ian Poulter (Angl.) 69/-1, Russell Henley (USA) 69/-1 a Dustin Johnson (USA)
69/-1, 5. Jason Dufner (USA) 70/0, 6. Matthieu Pavon (Fr.) 71/+1, Justin Rose (Angl.) 71/+1, Charles Howell III (USA) 71/+1, Sam Burns (USA) 71/+1, Henrik Stenson (Švéd.) 71/+1 a Byeong Hun An (Kór. Rep.) 71/+1

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv