Neprehliadnite

US Open – 1. kolo: McIlroy, Spieth aj Mickelson začali v Shinnecock Hills zle

 

Viacerí favoriti sa prvý deň na golfovom majore US Open trápili. Rory McIlroy zo Severného Írska má po úvodnom kole na Long Islande desať úderov nad par a jeho šance na triumf sa najskôr rozplynuli.

Američan Jordan Spieth zahral vo vetre len o dve rany lepšie a jeho krajan Phil Mickelson zapísal plus sedem. Zle začal tiež Tiger Woods. Trojnásobný víťaz turnaja na prvej jamke odohral tri rany navyše a ďalšie pridal na dvojke. Väčšinu jamiek má pritom ešte pred sebou.

Najlepšie zatiaľ zvládli osemnásť jamiek Američan Scott Piercy s Angličanom Ianom Poulterom. Obaja majú skóre -1. Obhajca titulu Brooks Koepka je na skóre +5 a najhoršie zatiaľ zahral Angličan Scott Gregory +22.

Očakávalo sa, že ihrisko Shinnecock Hills bude náročné. Štvornásobný víťaz majorov McIlroy na ňom urobil tri double bogey a sedem bogey, čo kompenzoval len tromi berdíkmi. Zahral svoje najhoršie kolo na US Open.

Tridsaťdeväťročný Piercy si naopak najskôr vybral zlý deň v tréningu. Deň pred turnajom odišiel frustrovaný z ihriska. „Na prvých štyroch jamkách som stratil päť loptičiek. Išiel som radšej domov, aby som sa upokojil a podarilo sa,“ povedal Piercy.

Z favoritov začal solídne ďalší z Angličanov Justin Rose. Olympijský šampión a víťaz US Open z roku 2013 potreboval 71 úderov (+1). „Celkom som loptičku kontroloval, hoci som predviedol aj niekoľko nevydarených rán. Ale bolo tam aj pár zázračných,“ poznamenal Rose.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv