Neprehliadnite

Kamerunský „profík“ prišiel kvôli baktériám čiastočne o nohu aj ruky

 

Golfista Issa Nlareb Amang sa dostal do vážnych zdravotných ťažkostí, ktoré ohrozovali jeho život. Kamerunského hráča na turnaji série Alps Tour v Egypte napadla zákerná bakteriálna meningitída. Síce o vlások unikol smrti, ale následky ochorenia si ponesie na celý život.

Amang pocítil prvé príznaky nebezpečnej choroby počas februárového turnaja Ein Bay Open. Po odstúpení upadol do septického šoku a museli ho previezť do nemocnice v Suezu. Egyptskí lekári ho síce zachránili, ale avizovali, že bude zrejme nutná čiastočná amputácia končatín.

Po troch týždňoch previezli golfového profesionála a víťaza West Africa Golf Tour späť do Kamerunu, kde strávil nejaký čas v nemocnici v Yaoundé. Jeho stav sa však nezlepšoval, dokonca došlo k rozšíreniu infekcie. Preto Amanga presunuli do Nemocnice sv. Lukáša v Bruseli, kde by mohli byť jeho ruky a nohy čiastočne amputované a nahradené protézami.

Špičkoví belgickí ortopédi napokon rozhodli o tom, že Amangovi amputujú obe chodidlá a časti troch prstov na pravej ruke a štyri na ľavej, kde mu zostal celý len palec. Golfista síce bude môcť po čase opäť chodiť, avšak či bude schopný ešte niekedy zovrieť golfovú palicu, je dosť neisté.

Amang zatiaľ nie je schopný ani pokryť náklady na liečbu, ktoré sa už pohybujú na úrovni tisícov eur. „Situácia je skutočne ťažká,“ uviedla Estelle Richardová, riaditeľka Alps Tour, ktorá je v hierarchii európskych súťaží na tretej úrovni za European Tour a Challenge Tour.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv