Neprehliadnite

US Open – 1. kolo: Bezchybný Fowler, americký golfista vedie aj s rekordom úvodného dňa

 

Golfista Rickie Fowler skrotil obávané ihrisko Erin Hills a po prvom kole vedie na 117. ročníku US Open. Američan neurobil úvodný deň ani jednu chybu, po siedmich berdíkoch má skóre -7 a útočí na prvý titul z majoru.

Na náročnom linksovom ihrisku získal Fowler náskok jedného úderu pred Angličanom Paulom Caseyom a krajanom Xanderom Schauffelom, obaja zahrali 66 rán. Fowler rozohral turnaj z jamky číslo desať a jeho sedem úderov pod par je vyrovnaním rekordu úvodného dňa US Open.

„Príliš veľa kôl bez stresu na US Open si nezahráte. Je príjemné byť súčasťou histórie, ale najradšej by som bol, keby si ma ľudia pamätali vďaka tomu, čo dokážu v nedeľu,“ povedal deviaty hráč sveta a druhý muž US Open 2014, ktorého po ihrisku v štáte Wisconsin sprevádzala nová priateľka Allison Stokkeová.

Ihriská na druhom major turnaji sezóny bývajú väčšinou k hráčom nepriateľské, ale úvodný deň boli jamky na Erin Hills, najdlhšom ihrisku na US Open (pozn. viac ako sedem kilometrov), relatívne prívetivé. Zo 156 hráčov celkovo 44 golfistov prelomilo par, čo je najviac v histórii. K tomu zrejme prispeli aj organizátori, ktorí na príkaz USGA museli výrazne upraviť inak brutálne hustý a vysoký „heavy rough“.

Napriek tomu, nie každý po prvom kole odchádzal s úsmevom na perách a nepodarilo sa to aj nejakým favoritom. Prvý hráč rebríčka a obhajca titulu Dustin Johnson zahral +3 a Severný Ír Rory McIlroy, ktorý pred turnajom tvrdil, že kto netrafí fairway, mal by si zbaliť kufre, možná pocestuje predčasne domov. Často sa dostával do vysokej trávy a zapísal dokonca šesť úderov nad par.

„Nedá sa tu hrať, pokiaľ nie ste v dobrých pozíciách, a to som nebol. Zaplatil som za nepresnosť. Najskôr som bol príliš vľavo, korigoval to a dostával sa potom zasa príliš doprava,“ vysvetlil po svojom kole McIlroy, víťaz US Open 2011 a celkovo držiteľ štyroch major trofejí.

Bojovať o kat bude druhý deň aj Austrálčan Jason Day, ktorý je na tom aj kvôli dvojici triple bogey ešte o ranu horšie ako McIlroy. „Hral som zle,“ povedal Day. Neistý postup do víkendových kôl majú z favoritov napríklad aj Japonec Hideki Macujama (74/+2), Američania Jordan Spieth (73/+3) a Bubba Watson (75/-+5) alebo Švéd Henrik Stenson (74/+4).

Medzi štartujúcimi nakoniec chýba Phil Mickelson. Päťnásobný major šampión, ktorý bol už šesťkrát druhý na US Open, sa odhlásil kvôli slávnosti svojej dcéry na záver stredoškolského štúdia. Jeho neúčasť znamená, že po prvý raz za 23 rokov chýba na turnaji major jeden z dvojice Mickelson – Tiger Woods. Bývalý kráľ golfu Woods sa po štvrtej operácii chrbta stále zotavuje a nie je jasné, kedy sa vráti do hry.

117. ročník US Open – 1. kolo:
Erin Hills, Erin, Wisconsin (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 12 mil. USD/
1. Rickie Fowler (USA) 65/-7, 2. Xander Schauffele (USA) 66/-6 a Paul Casey (Angl.) 66/-6, 4. Tommy Fleetwood ( Angl.), Brian Harman (USA) 67/-5 a Brooks Koepka (USA) 67/-5, 7. Patrick Reed (USA) 68/-4, Kevin Na (USA) 68/-4, Marc Leishman (Austr.) 68/-4 a Adam Hadwin (Kan.) 68/-4, 11. Jamie Lovemark (USA) 69/-3, J.B. Holmes (USA) 69/-3, Lee Westwood (Angl.) 69/-3, Andrew Johnston (Angl.) 69/-3, Si Woo Kim (Kór. Rep.) 69/-3, Scottie Scheffler (USA/amatér) 69/-3 a Bernd Wiesberger (Rak.) 69/-3

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv