Neprehliadnite

Mrůzek? Najlepší výsledok českého golfistu na European Tour v histórii

 

Fanúšikovia českého golfu majú v relatívne krátkom čase ďalší dôvod na oslavu. Potom, čo Klára Spilková zaznamenala v Maroku svoj prvý triumf na Ladies European Tour (LET), dosiahol Filip Mrůzek najlepší výsledok českého golfistu na turnaji z kalendára European Tour, keď na Open de Portugal skončil na delenom 48. mieste.

Mrůzek dostal možnosť štartovať na ívente European Tour v Portugalsku a zhostil sa jej výborne. Hneď prvý deň zapisoval 68 úderov a získal pozíciu v Top 10. Ani druhý deň nebol v podaní českého hráča vôbec zlý. Obišiel osemnástku Morgado Golf &CC s výsledkom -1, nakoľko ihrisko má par 73. Dobre naladený Mrůzek uhral po tretí raz v kariére kat a tešil sa na víkend.

Ten pre českého mladíka neodštartoval zrovna šťastne. Double bogey na dvojke ho zmrazilo na dlhé minúty. Našťastie dokázal do konca deviatky dvakrát skórovať. Potom prišla druhá deviatka a na tú by najradšej pražský golfista zabudol. Štyri bogey a druhý „dabláč“ dňa pokazili Mrůzekove kolo. Bolo z toho sobotňajších 79 úderov.

Mrůzek sa však pred finálovým dňom výborne naladil a podľa toho aj začal nedeľňajšie kolo. Odvážny, presný a dobre patujúci Čech hral ladne ako v prvom kole. Šesť berdíkov a len jedna chyba znovu ukázali jeho prednosti. Mrůzek mohol byť spokojný, pretože umiestnenie na chvoste piatej desiatky je najlepším výkonom českého profesionála na najprestížnejšej európskej golfovej sérii.

Veľkú satisfakciu cíti český hráč roku 2016 potom, čo celkom prekvapujúco opustil na konci apríla silný tým Prague Golf Team. Z neho bol dočasne vyradený a nie je isté, či se do neho ešte vráti. Dôvodom vyradenia Mrůzka z kolektívu bolo údajne porušovanie tréningových dávok, životosprávy, komunikácie, ale aj kleasajúca výkonnosť.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv