Neprehliadnite

Turnaj šampiónov na Havaji možno oživia zástupkyne nežného pohlavia

 

Tradičný Turnaj šampiónov, ktorý sa koná začiatkom kalendárneho roka na Havajských ostrovoch za účasti víťazov z predchádzajúcej sezóny, bude možno už v blízkej budúcnosti spestrený o golfistky. Vedenie US PGA Tour totiž údajne rokuje s LPGA Tour o tom, aby sa na prestížnej akcii mohli zúčastniť aj víťazky najprestížnejšej ženskej zámorskej golfovej série.

TCH_01

Tento rok vyhral Američan Justin Thomas, ktorý v nedeľu odvrátil útoky Hidekiho Macujamu a triumfoval o tri údery. Celkovo sa na akcii pre šampiónov uplynulého roku zúčastnilo 32 hráčov, v budúcnosti sa to číslo ale dosť pravdepodobne zdvojnásobí.

TCH_04

„Možno na Turnaji šampiónov uvidíme ako mužov, tak ženy. Je to niečo, o čom sme sa s Mikeom (Whanom) a LPGA bavili. Radi by sme niečo také videli, máme tu totiž určitý záujem od sponzorov,“ priznal nový komisár US PGA Tour Jay Monahan.

Tch_02

Spoločné kroky predstaviteľov US PGA Tour a LPGA Tour však nie sú ničím nečakaným. Vlani v marci obe série ohlásili dohodu o strategickej spolupráci, ktorá by mala zahŕňať koordináciu ohľadne sezónnych kalendárov, ktoré by dokonca mohli obsahovať spoločné akcie.7

TCH_03

„S LPGA sme partnermi už dlho, takže podobné vyhlásenia nie sú žiadnou novinkou. Len sme ich konkrétne formulovali. Trávime dosť času neustálymi debatami o tom, ako dostať viac ľudí k nášmu športu, ako mužov a žien, tak chlapcov a dievčat,“ upozorňuje Monahan.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv