Neprehliadnite

High-tech golfový vozík Mercedes Garia

 

Dizajnéri zo spoločnosti Daimler AG opäť raz predbehli dobu. Navrhli totiž futuristický golfový vozík Mercedes-Benz Style Edition Garia, ktorý absolvoval verejnú premiéru na tohtoročnom British Open v škótskom Ryoal Troon. So sériovou výrobou by sa malo začať na budúci rok.

The Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car
Pôvodná myšlienka zaplniť dieru na golfovom trhu exkluzívnym autíčkom vznikla už v roku 2013, keď automobilka požiadala verejnosť o pomoc s návrhom golfového vozíka budúcnosti. Budúci majiteľ vozíka sa musí pripraviť na fakt, že sa za ním budú otáčať tak golfisti, ako aj zástupkyne nežného pohlavia.

Mercedes_Garia_03

Eleganciu vzbudzujú najmä konštrukčné prvky ako LED svetlomety, vyhrievané čelné sklo, strecha z uhlíkových vlákien, päťlúčové disky kolies či zadný spojler, ktorý súčasne slúži ako držiak na golfové palice.

Atraktívny interiér

Vo vnútri kabíny určenej pre dve osoby na prvý pohľad zaujme čalúnená lavica z kože, pod ktorou sa nachádza chladiaci box na nápoje. V palubnej doske zase nájdete zabudovaný priestor na loptičky, pričom výrobca nezabudol ani na držiaky na nápoje.

Mercedes_Garia_04

Veľkou novinkou v segmente golfových vozíkov je dotyková obrazovka s uhlopriečkou 10,1“ a rozlíšením 2560 x 1600 pixelov, ktorá má hneď niekoľko funkcií.
Ovládacie prvky

Okrem ovládania svetiel alebo stieračov má vozík k dispozícii aj športový alebo ekologický režim. Ďalej na displeji môžete sledovať aktuálnu rýchlosť, spotrebu energie alebo napríklad pozíciu vozidla na golfovom ihrisku.

Mercedes_Garia_08

„Vychytávkou“ zrejme bude aj počítanie golfového skóre jednotlivých členov posádky. Elegantný vozík je vybavený reproduktormi a konektivitou (pozn. bluetooth), ktorá umožňuje napríklad zdieľanie hudby zo smartfónov.

Mercedes_Garia_07

Elektrický pohon

O pohon vozíka sa stará elektromotor so stálym výkonom 3 kW, ktorý však krátkodobo môže vzrásť až na 11 kW. Vďaka nemu autíčko s hmotnosťou 440 kilogramov dosiahne maximálnu rýchlosť 30 km/h a uviesť náklad prevyšujúci jeho hmotnosť. Lithium-iontové batérie stačia na dojazd do 80 kilometrov, pričom ich dobitie potom trvá šesť hodín.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv